Tako premočni, kot je bil Mercedes to pot, srebrni že dolgo niso bili, a to je, tako menijo strokovnjaki, le odvisno od posameznega dirkališča. Vseeno to ne zmanjšuje dejstva, da je bil Lewis Hamilton to pot brez konkurence in je slavil svojo peto zmago na Otoku, s čimer se je postavil ob bok Jimu Clarku in Alainu Prostu. »Ni bilo tako preprosto, kot je delovalo na prvi pogled. Nikoli ni preprosto, saj smo letos zelo izenačeni. A z dobrim startom in odličnim prvim kompletom pnevmatik je bilo vse lažje. To zmago doživljam zelo čustveno, prvič zaradi prepolnih tribun domačih navijačev in drugič, ker smo to dvojno zmago res potrebovali. Bilo je nekaj precej neposrečenih dirk, a ta zdaj odtehta marsikaj. K boljši beri točk je nekaj pripomogla tudi smola tekmecev, a tudi to je del dirkanja,« je povedal Lewis Hamilton, ki je tako slavil pravi dirkaški »grand slam«, torej je dirko začel z najboljšega startnega položaja, odpeljal je najhitrejši krog, vodil vse kroge na dirki in na koncu ciljno črto prevozil kot prvi.

Drugo mesto je šlo izredno hitremu Valtteriju Bottasu. Finec se je v dirko zaradi kazenskih pet dodatnih mest in menjave menjalnika podal šele kot deveti. »Kakšna dirka. Dobili smo jo predvsem po zaslugi odlične strategije, vse smo naredili prav. Zelo sem vesel tega rezultata, predvsem zato, ker dirka ni bila enostavna, saj sem moral veliko prehitevati. Nisem si smel privoščiti nobene napake, malo pa je bilo tudi sreče.« Sreča za srebrne ali smola za Ferrari, to je zdaj vprašanje. Kajti Ferrari je bil ves konec tedna na poti s težavami, in ko je že vse kazalo, da je Kimi Raikkonen tisti, ki bo vsaj osvojil drugo mesto, mu je eksplodirala sprednja leva pnevmatika, vsega nekaj krogov pred koncem: »Ne vem, kaj se je zgodilo, preprosto je naenkrat eksplodirala. Imel sem srečo, da sem se lahko privlekel v bokse, in ko sem že mislil, da je uvrstitev med prve tri splavala po vodi, je imel enake težave tudi Sebastian Vettel. Ne vem, kaj je bilo to, vse se je zgodilo nenadoma.«

Nekdanji svetovni prvak Niki Lauda je mnenja, da so pri Ferrariju hoteli preveč od pnevmatik in da so tvegali – ter izgubili: »Že vso dirko je bilo nekaj težav s sprednjimi pnevmatikami, a so računali, da bodo zdržale do konca. Žal niso, a so s tem, ko so toliko tvegali, prepustili tekmecem zelo veliko točk.« Eden teh, ki je tudi imel težave, je bil Max Verstappen, ki so ga ravno zaradi načete sprednje pnevmatike le krog pred koncem poklicali na menjavo pnevmatik. S čimer je izgubil uvrstitev na stopničkah, a ker je zadnjih nekaj dirk moral odstopiti, so nove točke zanj prišle kot naročene. Junak dirke je tudi Daniel Ricciardo, ki se je zaradi tehničnih težav na dirko podal z devetnajstega mesta, na koncu pa prišel do petega.

Naslednja dirka bo 30. julija v Budimpešti.