Zaradi domnevno spornih poslov za več kot štiri milijone evrov, ki jih je Vegrad pod vodstvom takratne direktorice Hilde Tovšak plačal liechtensteinski družbi Fincor, so celjski kriminalisti zaradi zlorabe položaja najprej ovadili nekdanjo direktorico Vegrada Hildo Tovšak, Mateja Košiča ter Andreja in Mira Oblaka. Zaradi pranja denarja pa so po neuradnih podatkih POP TV zdaj ovadili še odvetnika Aleša Rojsa in Grego Peljhana.

Vodja oddelka za gospodarsko kriminaliteto Matjaž Vrabec je za televizijo potrdil, da sta osumljena odvetnika, ki naj bi nudila bančne račune svojih družb, ki so ustanovljene v offshore območjih. Na račune pri bankah v Švici in Liechtensteinu pa naj bi prejela več kot 700.000 evrov, ki naj bi jih po besedah Vrabca pridobili s kaznivimi dejanji na škodo te gospodarske družbe.

Osumljeni Rojs naj bi na račun v Švici preko ene družbe prejel 130.000 evrov ter na račun druge družbe v Liechtensteinu 300.000 evrov, Peljhan pa naj bi na račun v Liechtensteinu prejel 300.000 evrov. Po podatkih iz tujine naj bi bila oba ekonomska upravičenca teh družb.

Vrabec je za televizijo še pojasnil, da je v skladu z zakonom treba opraviti finančno preiskavo, v nadaljevanju bodo izvedli tudi odvzem protipravno pridobljene premoženjske koristi.

Preiskava v zadevi Vegrad je trajala sedem let, kriminalisti so v tem času spisali več kot 30 ovadb zoper 30 ljudi za 122 različnih kaznivih dejanj. Škoda pa znaša več deset milijonov evrov, je še poročal POP TV.