Športniki veljajo za velike in dobre ljubimce. Vsaj tak sloves se jih drži. Od časa do časa katera od njihovih deklet tudi javno razgali podrobnosti iz spalnice. Tako je denimo Veronica Ojeda, dolgoletno zdaj že nekdanje dekle Maradone, na dolgo in široko razlagala, da je bil nogometaš najboljši ljubimec v njenem življenju: »Na lestvici od ena do deset bi mu dala deset, za oralni seks pa osem.« Nikakor ni mogla pozabiti neke karibske noči, ko sta bila na plaži, na katero se lahko pride le s čolnom: »Ko sva se razšla, dve leti nisem spala z nikomer, ker ga nisem mogla pozabiti.«

Nasprotno pa je argentinska manekenka Xoana González pred dobrim mesecem razlagala, kako je spala z Lionelom Messijem in da je bilo, kot da »bi spala s truplom«. V zagovor nogometaša je dejala, da je bil tedaj še zelo mlad.

Športniki pa ne veljajo le za dobre, temveč tudi za zelo aktivne ljubimce. Ni jih malo, ki imajo v mali črni knjižici naštetih več sto imen žensk, s katerimi so spali. Nekaterih se celo drži urbana legenda o številu njihovih ljubic. Recimo legendarni košarkar NBA iz sedemdesetih Wilt Chamberlain naj bi v svojem življenju spal z 20.000 ženskami. Njegova rezidenca naj bi bila pomanjšana Playboyeva graščina, v njej pa se je vse vrtelo okoli seksa. O njem se je govorilo, da tako kot nekateri zbirajo znamke, on zbira ženske, njegov rekord naj bi bil 23 različnih ljubimk v desetih dneh. Dobro leto pred smrtjo leta 1999 pa je v intervjuju dejal, da se »moškim verjetno zdi super imeti tisoč različnih žensk, a je imeti le eno žensko tisočkrat bolj zadovoljujoče«.

Drugi na lestvici športnikov z najštevilnejšimi ljubimkami je golfist Tiger Woods, ki živi v čisto drugačnih časih kot Chamberlain. Ko se je izkazalo, da je svojo ženo Elin prevaral z najmanj 120 različnimi ljubimkami, ga niso hvalili kot frajerja, ampak poslali na kliniko za odvajanje od seksa. Ocenjujejo, da je do zdaj spal z več kot tisoč ženskami, a to ga je najbrž stalo kariero.

Rodman z mikrofonom v žepu

Še dva košarkarja sta bila zelo aktivna v postelji: Magic Johnson in Dennis Rodman. Prvi je v avtobiografiji zapisal, da je na vrhuncu svoje kariere na leto spal s 500 različnimi dekleti. Drugi pa je na seznam svojih ljubimk vpisal tudi Madonno, a je bila le ena izmed tisoč njegovih ljubimk. Rodmanovo spolno življenje je postalo vir zabave leta 2010, ko je po neki konferenci v žepu pozabil mikrofon, po katerem je govoril, odšel v sobo s šestimi ženskami in v konferenčno dvorano neposredno predvajal orgijo.

Kar zadeva nogometaše, so visoko na lestvici David Beckham, Pele, Italijan Antonio Cassano in brazilski Ronaldo. Vsak od njih naj bi imel na seznamu nekaj sto ljubimk. Brazilski nogometaš iz šestdesetih let Garrincha je za seboj zapustil tudi štirinajst nezakonskih otrok, število njegovih ljubimk pa se šteje nekje okoli 700. Najbolj razvpita pa je zgodba Brazilca Ronalda, ki naj bi bil tako dober ljubimec, da so ženske nanj čakale v vrsti. Toda leta 2008 je v Riu po zabavi odšel v sobo s tremi prostitutkami, za katere se je izkazalo, da so travestiti. Nogometaš je hotel vsakemu od njih plačati nekaj sto dolarjev za molk, a eden od njih je zahteval 30.000 dolarjev in tako je zgodba prišla v javnost. Ronaldo ima štiri otroke, tri s svojo dolgoletno spremljevalko in enega z bežno znanko natakarico. Ko je priznal očetovstvo slednjega, se je odločil za vazektomijo, da je, kot je dejal, »zaprl tovarno«.