Marinu Čiliću je v četrtem zaporednem wimbledonskem četrtfinalu vendarle uspelo premagati tekmeca. Hrvaški teniški igralec je potreboval tri ure in pol, da je v petih nizih strl odpor Gillesa Müllerja. Luksemburžan, ki je z zmago proti Rafaelu Nadalu pripravil največje presenečenje Wimbledona, je igral odlično, več kot dve uri dvoboja trdno držal začetni udarec v svojih rokah. V naslednji uri in pol je malce popustil, Marin Čilić, kot to zna, pa dodal za novo hrvaško moško polfinalno uvrstitev na najprestižnejšem turnirju na svetu.

Novo wimbledonsko presenečenje je pripravil Sam Querrey, potem ko je drugo leto zapored v Londonu ugnal številko ena svetovnega tenisa. Lani je v tretjem krogu presenetil Novaka Đokovića, ki je pred tem dobil oba turnirja največje četverice v Melbournu in Parizu, letos pa je premagal branilca naslova Andyja Murraya. Škot je iz sebe ob poškodbi kolka iztisnil zadnje atome moči, a je v četrtem in petem nizu povsem popustil. Presenetljiv polfinalni par bo Čilić – Querrey, vsa svetovna javnost pa je pričakovala boj med Murrayem in Nadalom.

Roger Federer je vnovič navdušil. Najboljši igralec na travi vseh časov je v dveh urah brez izgubljenega niza nadigral lanskega finalista Kanadčana Miloša Raonića. Tudi telo Novaka Đokovića ni zdržalo napora, ki ga povzroča naporen šport, saj je Srb predal dvoboj Čehu Thomasu Berdychu ter se poslovil od naskoka na četrto wimbledonsko lovoriko. V drugem polfinalnem dvoboju se bosta torej pojutrišnjem pomerila Federer in Berdych, Švicar pa v medsebojnih dvobojih vodi z 18:6 v zmagah.

Muguruza pokazala največ

Izmed najboljše četverice teniških igralk na letošnjem Wimbledonu je na dosedanjih petih dvobojih izstopala Garbine Muguruza. Španka je s sijajno igro premagala Nemko Angelique Kerber in Svetlano Kuznjecovo, dve izvrstni igralki na travnati podlagi. Štirinajsta igralka sveta naj bi imela jutri na papirju proti Magdaleni Rybarikovi, 87. igralki na svetu, lažje delo kot v osmini finala in četrtfinalu. »Odkar sem se pred dvema letoma uvrstila v finale Wimbledona, se mi zdi, da je preteklo precej več časa. Toliko stvari se je zgodilo v tem času. Gotovo sem izkušenejša igralka. S svojimi tekmicami se preveč ne obremenjujem, saj imam vselej veliko dela sama s sabo,« pravi Garbine Muguruza, ki jo s trenerske klopi po novem vodi Conchita Martinez, zadnja Španka, ki je osvojila wimbledonski turnir. Leta 1994 je v finalu premagala Martino Navratilovo.

Odličen dvoboj se obeta na drugem polfinalnem dvoboju. Johanna Konta ima za seboj izjemno podporo s tribun, s katero v odločilnih trenutkih premaguje tekmice. Tokratna ovira bo za Britanko največja, saj jo bo na drugi strani mreže čakala 37-letna Venus Williams, petkratna zmagovalka Wimbledona. »Ne obremenjujem se z leti. Veseli me, da sem zdrava ter da se lahko borim za zmago v Wimbledonu. Zaupam vase,« poudarja Venus Williams.