Poškodba kolka ljubljenca britanskega občinstva Andyja Murrayja očitno ni zdržala ritma turnirja na sveti travi, saj je Škot po vodstvu v nizih z 2:1, v četrtem in petem povsem popustil, Sam Querrey pa se lahko veseli prve uvrstitve v polfinale na grand slam turnirjih (3:6, 6:4, 6:7 (4), 6:1, 6:1).

Srečanje je bilo do tedaj zelo izenačeno, a vendar se je po zmagi Murrayja v podaljšani igri tretjega niza zdelo, da bodo Britanci poleg Johanne Konte imeli v polfinalu še predstavnika med posamezniki. Pripravljenost britanskega tenisača je bila pod vprašajem od samega začetka turnirja, Murray pa je šele po nekaj krogih priznal možnost, da telo ne bi zmoglo naporov na travi.

Kljub težavam in očitnemu mučenju je dvoboj proti Američanu končal brez predaje in poskrbel celo za nekaj imenitnih izmenjav. Querrey si seveda ni želel zmage na takšen način, a je bil po koncu vidno navdušen nad dosežkom kariere. V polfinalu se bo pomeril z Marinom Čilićem, ki je v petih nizih izločil Gillesa Müllerja (3:6, 7:6 (8), 7:5, 5:7, 6:1). Luksemburžan je po skorajda peturnem maratonu v osmini finala proti Rafaelu Nadalu znova pokazal zelo všečno igro, z malo napakami, toda Hrvat ga je kljub izenačenemu dvoboju v petem nizu povsem nadigral.