Osrednje igrišče je osmi tekmovalni dan prvič prekrila streha, saj je London na 131. Wimbledonu pokazal muhast vremenski obraz. Pod streho se je najbolje znašla 37-letna Američanka Venus Williams, ki je na poti do šestega wimbledonskega naslova premagala Jeleno Ostapenko. Latvijka je po zmagi na Rolandu Garrosu prekinila niz kar enajstih zaporednih zmag na turnirjih največje četverice, kar je pri njenih dvajsetih letih izjemen dosežek.

Venus Williams se bo v jutrišnjem polfinalu pomerila proti domači igralki Johanni Konta. Britanka je na veselje domače publike po skoraj treh urah izjemnega boja preprečila Simoni Halep, da bi v ponedeljek na novi lestvici prvič postala številka ena svetovnega tenisa.

Đoković zlahka v četrtfinale

Da je šport nepredvidljiv, dokazuje poraz Rafaela Nadala v osmini finala Wimbledona. Španec, v tej sezoni najboljši teniški igralec na svetovni lestvici, je pred tem dobil trideset zaporednih nizov na turnirjih največje četverice, enaindvajset na peščeni podlagi v Parizu in devet v prvih treh krogih Wimbledona. Luksemburžan Gilles Müller je navdušil predvsem v odločilnem nizu, ki je sicer trajal kar 135 minut, saj je bil ves čas povsem miren, s stalnimi pritiski na servis tekmeca pa je tudi strl Nadalov odpor. Špančev poraz je presenetljiv tudi zato, ker je pred tem na travi igral najbolje v zadnjih letih, nekatere statistike pa so kazale, da celo bolje kot v letih 2008 in 2010, ko je osvojil wimbledonski turnir.

Nadalov poraz velja za zdaj za največje presenečenje Wimbledona. Ker se je manični ponedeljek zelo zavlekel, je Novak Đoković odigral dvoboj osmine finala šele danes. Srb je proti Francozu Adrianu Mannarinu, 51. igralcu na svetu, še četrtič v Londonu dobil dvoboj brez izgubljenega niza, v težak položaj pa se je postavil le v drugem nizu, ko je zapravil vodstvo s 4:1 ter dobil niz v podaljšani igri.

Čilić prvič v polfinalu?

Jutri bodo v Wimbledonu moški četrtfinalni dvoboji. Medtem ko bodo Roger Federer proti lanskemu finalistu  Kanadčanu Milošu Raoniću, Novak Đoković proti nekdanjemu finalistu Čehu Thomasu Berdychu in Škot Andy Murray proti Američanu Samu Querreyju favoriti, se bolj izenačen dvoboj obeta med Marinom Čilićem in Gillesom Müllerjem. Čeprav je Luksemburžan izločil Nadala, bo favorit Čilić, ki bo nastopil že v četrtem zaporednem četrtfinalu turnirja v Wimbledonu.

»Lani nisem izkoristil zaključnih žogic proti Rogerju Federerju. Pred tem me je dvakrat premagal Novak Đoković, od vsakega od treh porazov pa sem se naučil veliko. Navsezadnje mi je prvi od njih tudi pomagal, da sem kasneje osvojil turnir v New Yorku. Verjamem, da bom od četrtfinalnega dvoboja tudi letos odnesel veliko. Bom pa storil vse, da se prvič uvrstim v polfinale,« je odločen Marin Čilić.