Nekdanji poslovni partner nemškega teniškega zvezdnika se lahko pritoži na razsodbo sodišča, sodišče pa je v celoti zavrnilo zahtevek upnika ter se strinjalo z navedbami Beckerjevega pravnega zastopnika, da gre za popolnoma neutemeljeno terjatev. Sodišče je nesojenemu upniku ob tem naložilo poplačilo sodnih stroškov ter za nameček še 81.709 evrov, ki jo je dolžan poravnati Beckerju.

Cleven sicer trdi, da je Becker zamudil več rokov za poplačilo obveznosti, pri tem pa ni navedel, za kakšne terjatve oziroma dolgove naj bi pravzaprav šlo.

Beckerjev stečaj

Sodišče v Londonu je sicer minuli mesec ugodilo zahtevi po bankrotu zasebne banke Arbuthnot Latham & Co, ker jim Becker ni poravnal posojila vse od leta 2015, in ga poslalo v osebni stečaj. Na podlagi odločitve o stečaju se je tudi Beckerjev upnik odločil izterjati dolg, ki naj bi ga imel do njega Becker.

Nekdanji prvi teniški lopar svetovnega tenisa Becker, ki je v osemdesetih in devetdesetih letih osvojil šest turnirjev za veliki slam - tri v Wimbledonu, dva v Melbournu in enega v New Yorku, je sicer za nemške medije zanikal, da je bankrotiral in zatrdil, da je plačilno sposoben poravnati vse svoje obveznosti. Devetinštiridesetletnik, ki je nazadnje kot trener pomagal srbskemu teniškemu asu Novaku Đokoviću, je ta čas v Wimbledonu, kjer dela kot strokovni komentator.