Kupnina znaša 28,56 milijona evrov in je za 10.000 evrov višja, kot je bila izklicna cena v prejšnjem prodajnem poskusu. K pogodbi za prodajo družbe mora dati soglasje še sodišče, ki ga stečajna upraviteljica pričakuje v prihodnjih dneh. S tem se bo končal prodajni postopek za družbo Merkur trgovina, katere lastnik je stari Merkur, ki je po izločitvi Merkur trgovine in Merkur nepremičnin končal v stečaju.

Prodaja Merkur trgovine se je začela marca z zbiranjem zavezujočih ponudb, pri čemer izklicna cena ni bila določena. Januarja je namreč Goriupova izvedla enak postopek z izklicno ceno 28,55 milijona evrov, a takrat za nakup družbe ni prispela nobena ponudba. Na tokratni razpis so medtem prispele štiri ponudbe.

Merkur je šel v stečaj novembra 2014. Stečajna upraviteljica je medtem prodala številne nepremičnine v lasti starega Merkurja, prav v teh dneh se je začela prodaja ponudnika hišne in zabavne elektronike ter bele tehnike Big Banga, ki jo bo upraviteljica izvedla z nezavezujočim zbiranjem ponudb na podlagi neposrednih pogajanj.