Prvi teniški igralec sveta Andy Murray se je desetič prebil v četrtfinale grand slama v Wimbledonu, po tem ko je imel proti Francozu Benoitu Pairu nekaj težav zgolj v prvem nizu, ko mu je ta dvakrat vzel servis, a se je Škot vrnil in nato podaljšano igro dobil s prepričljivih 7:1. Samozavest je prenesel v nadaljevanje, kjer je večkrat jasno pokazal, da je vprašanje fizične pripravljenosti odveč. Tudi Paire se je ob poskusih skrajšanih žog lahko le načudil, kako hiter je Britanec.

Še bolj prepričljivo je deloval švicarski as Roger Federer, ki je v dvoboju dneva na osrednjem igrišču ugnal bolgarsko številko ena tenisa. Grigor Dimitrov je pokazal svoj nabor udarcev, a vseskozi je bil prisoten občutek, da je le vprašanje časa, kdaj mu bo 35-letni Federer odvzel servis. Celo v tretjem nizu, ko je Bolgaru ob tretji brake žogi vendarle uspelo prvič odvzeti servis Švicarja, je ta v naslednji igri brez pretiranih težav vrnil uslugo, nato pa odserviral za končno zmago.

Nadal klonil proti Müllerju

Rafael Nadal in Gilles Müller sta se skoraj pet ur potila na wimbeldonski zelenici, zatem ko je Luksemburžan v prvih dveh nizih presenetil favoriziranega Španca in na krilih fantastičnega serviranja povedel s skupnim izidom 0:2. Nadal se je po dveh odvzetih servisih razpoloženemu Müllerju vrnil, v odločilnem petem nizu, v katerem ne odloča podaljšana igra, pa je šele v 28 igri Luksemburžan odvzel Špančev servis in se veselil velikanske zmage, a najverjetneje bodo posledice dolgega obračuna vidne v četrtfinalu.

Novak Đoković bo s Francozom Adrianom Mannarinom na igrišče stopil jutri ob 13.00.