Prva teniška igralka sveta Nemka Angelique Kerber se je poslovila v osmini finala teniškega turnirja v Wimbledonu. Po dveh urah in 20 minutah jo je s 6:4, 4:6 in 4:6 premagala Garbine Muguruza. Španka je sicer izgubila prvi niz, a ji je nato v izenačenem dvoboju vendarle uspel povratek

Po tretjem zaporednem neuspehu na turnirjih za grand slam – v Parizu je Nemka celo izpadla že v prvem krogu, bo morala predati naziv najboljše igralke sveta Romunki Simoni Halep ali Čehinji Karolini Pliškovi. Lani je namreč igrala v finalu, tako da bo na kakovostni računalniški lestvici izgubila precej točk.

Ostapenkova nadaljuje z vrhunskim napadalnim tenisom

V osmini finala je izpadla tudi četrta nosilka Ukrajinka Jelina Svitolina, s 6:3 in 7:6 jo je ugnala Latvijka Jelena Ostapenko, ki je nedavno v Roland Garrosu osvojila svoj prvi veliki turnir. Svetlana Kuznjecova je po zmagi nad Polono Hercog s 6:2 in 6:4 premagala še Poljakinjo Agnieszko Radwansko, deseta nosilka 37-letna Venus Williams pa je z današnjo zanesljivo zmago postala najstarejša četrtfinalistka v zadnjih 23 letih. Williamsova je s 6:3 in 6:2 ugnala 19-letno Ano Konjuh, ki je imela doslej za sabo izjemen turnir., ne glede na poraz pa ima mlada Hrvatica svetlo teniško prihodnost.

Konta, ki jo ljubitelji tenisa poznajo kratko kot Jo, se je namučila s Caroline Garcio. Prvi niz je v podaljšani igri dobila Britanka, nato pa izgubila drugega, a vendar je nato predvsem z izjemno zanesljivim serviranjem le uspela premagati razpoloženo Francozinjo. Manj težav je imela Simona Halep, ki je v dveh nizih (7:6(3), 6:2) premagala neugodno Belorusinjo Viktorijo Azarenko.