Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet, ameriško prvenstvo

Mehika – Salvador
1
Na uvodni tekmi skupine C v zlatem pokalu oziroma prvenstvu območja Concacaf, ki ga tradicionalno gostijo ZDA, je Mehika v vlogi favorita proti Salvadorju. To med drugim potrjuje statistika osmih dosedanjih medsebojnih tekem: kar osem zmag Mehičanov in samo ena Salvadorcev.

Nogomet, Brazilija, prva liga

Coritiba – Sport Recife
1,0
Po enajstih krogih tekmovanja v 20-članski ligi je Coritiba na devetem mestu s 16 točkami, Sport Recife pa enajsti s samo eno manj. Coritiba ima sicer manj učinkovit napad (11:13), vendar precej trdnejšo obrambo (10:16).

Košarka, Argentina, prva liga

Regatas Corrientes – San Lorenzo
2
Po dveh tekmah v finalu končnice državnega prvenstva vodi San Lorenzo z 2:0 v zmagah. Obe tekmi na domačem igrišču je San Lorenzo dobil z veliko razliko: prvo s 26 točkami (88:62), drugo s 27 točkami razlike (103:76), danes pa ga čaka prva finalna tekma še v gosteh.

Tenis, ATP, Wimbledon

Dimitrov – Federer
2
Švicar Roger Federer je trenutno na petem mestu na svetovni lestvici, Bolgar Grigor Dimitrov pa na enajstem. V petih dosedanjih medsebojnih dvobojih je Federer petkrat premagal Dimitrova, skupna razlika v osvojenih nizih v teh dvobojih pa znaša kar 11:2 za Švicarja.

Tenis, WTA, Wimbledon

Konta – Garcia
1
Angležinja Johanna Konta in Francozinja Caroline Garcia sta doslej odigrali štiri medsebojne dvoboje, izid v zmagah pa je povsem izenačen (2:2). Obe sta doslej slavili na treh turnirjih WTA: 26-letna Konta, ki je do leta 2012 igrala za Avstralijo, je trenutno sedma igralka sveta, tri leta mlajša Garcia pa 22.