Za tradicionalen uvod v sezono celinskega pokala na umetnih podlagah se je za tekmi na skakalnici pod Šmarjetno goro prijavilo rekordno število tekmovalcev – 70 iz 18 držav, med njimi tudi 13 Slovencev. Na petkovi uvodni tekmi pod žarometi je pred skoraj tisoč gledalci skakal tudi Peter Prevc, edini član reprezentance A, ki je lani dobil obe preizkušnji v Kranju. Tokrat je bil četrti, stopničke pa je zgrešil za štiri desetinke točke. Zmagal je Poljak Klemens Muranka, ki je vodil že po prvi seriji, za njim sta se uvrstila Slovenca Miran Zupančič in Bor Pavlovčič, v finalu pa je med 30 tekmovalci nastopilo kar enajst Slovencev.

Za Petra Prevca je bilo že vnaprej jasno, da bo skakal le na prvi od dveh tekem. »Tekma v Kranju je letos prišla zelo hitro. Če ne bi pogledal na koledar, bi mislil, da smo nekje konec maja ali na začetku junija. Ampak nič zato, tekma je bila zelo dobrodošla, da sem lahko videl, kako se na pritisk in nastop odzivata glava in telo. Vesel sem, da sem prvič letos nastopil prav na domači skakalnici, saj je zaradi tega vzdušje bolj sproščeno, torej kar pravo za vstop v novo sezono. Za začetek je četrto mesto soliden dosežek, zdaj naj bi nastopil tudi na vseh srednjeevropskih tekmah, nato pa se malo umaknil izpod žarometov in treniral do konca septembra,« pravi Peter Prevc, njegovih pet sotekmovalcev iz reprezentance A (Domen Prevc, Jurij Tepeš, Anže Semenič, Anže Lanišek, Robert Kranjec) pa bo sezono začelo konec tega tedna na uvodni preizkušnji poletne velike nagrade v Visli na Poljskem.

Namesto Prevca je v soboto na Bauhenku skakal Andraž Modic, znova pa je slavil Muranka, vodilni že po prvi seriji. Na drugo stopničko se je povzpel Rok Justin (v finalu je nastopilo deset Slovencev), na tretjo pa Američan Kevin Bickner, ki je v drugi seriji s skokom 115 metrov postavil rekordno daljavo na dvodnevnem tekmovanju v Kranju. Toda Američan je za poletnim rekordom skakalnice, ki ga ima Robert Kranjec iz zdaj že davnega leta 2009 (118,5 metrov), krepko zaostal, prav tako tudi za zimskim Petra Prevca iz leta 2011 (119). Naslednja tekma celinskega pokala bo šele 18. avgusta v Szczyrku na Poljskem.