Hercogova je v prvem nizu držala korak s favorizirano Rusinjo, ki pa je v drugi polovici uvoda vendarle začela konstantno ogrožati servisno igro Slovenke. V sedmi igri je 26-letna Hercogova obranila dve brake priložnosti, v deveti igri pa je Rusinji vendarle uspelo odvzeti začetni udarec nasprotnice in s suverenim seviranjem v naslednji igri povesti v skupnem seštevku.

Če je bil prvi del precej izenačen, je v drugem nizu Kuznjecova pokazala svoj teniški sijaj in raznoliko igro, s čimer je uspela povsem zavladati na igrišču. Hercogova v tem delu ni zmogla sestaviti niti igre, Rusinja pa je dobila kar devet zaporednih iger, čeprav je nato ob serviranju za zmago izkoristila šele peto zaključno žogo.

Dobra popotnica za nadaljevanje sezone

Hercogova se je na glavni turnir prebila prek kvalifikacij. Najprej je premagala Američanko Taylor Townsend, nato pa še Avstrijko Barbaro Haas in Nemko Antonio Lottner. V uvodnem krogu najbolj slovitega turnirja na svetu je najprej izločila Nemko Anniko Beck s 6:2 in 6:1, nato pa še Američanko Varvaro Lepčenko s 6:7 (2), 6:2 in 6:2. Tudi v zadnjem dvoboju je pokazala dober tenis, vendar so se proti Kuznjecovi pokazale težave z backhand udarcem in konstantnostjo v igri.

»V Wimbledonu sem dosegla odličen izid, čeravno je po današnjem porazu prisotno razočaranje. V prvem delu dvoboja je bila moja predstava zelo dobra, mogoče sem presenetila celo sama sebe, da sem igrala na tako visoki ravni. V nadaljevanju se je pokazalo, da mi primanjkuje dvobojev na najvišji teniški ravni, saj enostavno nisem mogla zadržati visoke ravni igre in koncentracije.« je po današnjem obračunu dejala Hercogova.