Na enem od skupnih sestankov, na katerem si se pogajal za razširitev z novimi civilnodružbenimi gibanji, pa mi je postalo popolnoma jasno. Na moje konkretno vprašanje, ko sem izpostavil združitev vseh strank in gibanj koalicije kot edino alternativo – nisi bil za združitev. Celo vpričo vseh prisotnih si izjavil: »Na koncu bom pa jaz vsega kriv!« In tako se je tudi razpletlo.

Naraščajoča nezainteresiranost članstva stranke pod tvojim vodstvom, ki si jo za nameček s pribočniki samovoljno preimenoval v ZL-DSD in privatiziral utečeno ime v lastne namene, je pripeljala do oblikovanja frakcije tistih, ki se s tvojo razdiralno politiko nismo strinjali. Ves čas si se skrival za ideali socialne države, pravice do dela in tako naprej, a si v resnici imel le en sam cilj: monopolizirati upravljanje stranke, da bi si stranko popolnoma podredil in živel od državne apanaže za »minulo delo«. Tak eklatanten primer privatiziranja delovanja stranke je bil letos spomladi, ko člani sveta stranke nismo mogli do zaključnega poročila, saj nam ga nisi dostavil. Šele po celi ujmi in opozarjanju nekaterih članov in članic si blagovolil vpogled v nekaj, kar bi moralo biti na voljo vsakemu, saj gre vendar za javne dokumente in odprtost ter transparentnost upravljanja strank.

Naslednji primer je bil blokiranje ljubljanskega lokalnega odbora, po tistem, ko sem ga prevzel v vodenje. Blokiral si informacije, do katerih sem bil kot predsednik sveta stranke upravičen. Izsiljeval si, grozil in tako naprej. Temu je bilo treba narediti konec. Bližajoče združitve strank v enotno Levico nismo želeli zamuditi. Zato smo se povezali s TRS in se dogovorili za prestop k njim, da bi tako pripomogli vsaj k delni izpolnitvi volje volilcev in volilk po združitvi celotne koalicije. Sedaj smo nova združena stranka pod enotnim imenom Levica in na tem bomo skupaj gradili, saj je lahko le to pot za uresničenje naših programskih načel: pravice do dela, do socialnega blagostanja in do čistega okolja. Vesel sem, da bomo poslej lahko skupaj gradili novo združeno zgodbo. Z Levico naprej!

Pavel Remec, nekdanji predsednik Sveta stranke (ZL)DSD in nekdanji predsednik ljubljanskega odbora (ZL)DSD