»Bil sem v situaciji, ko sem se le zapeljal skozi cilj. Ne gre pa kar v zadnjih dveh kilometrih spremeniti prioritet in sprintati za rezultat. Če bi sam prevzel glavno vlogo, bi moral narediti drugače. Nisem s tem namenom odšel na Tour. Niti nisem imel tako dobrega izhodišča v zadnjih dveh kilometrih,« se je izkušeni kolesar Borut Božič (Bahrain Merida) kar malce opravičeval v cilju šeste etape francoskega Toura v Troyesu, potem ko je od daleč opazoval razplet maratonske etape (23. mesto) in se ni vrgel v areno gladiatorjev sprinta. Boj najhitrejših je drugič dobil Marcel Kittel (Quick-Step). Nemški sprinter je enajsto zmago na Touru, kar ga uvršča med dvajset v zgodovini, dosegel v čistem sprintu brez spektakularnih zapletov ali padcev ter suvereno premagal »preživele« sprinterje (2. Demare, 3. Greipel, 4. Kristoff, 5. Bouhanni).

V slovenski ekipi Bahrain Merida, ki se bo v prihodnji sezoni očitno še malce okrepila s slovenskimi kolesarji (kandidata sta Kristijan Koren in Matej Mohorič) po padcu Iona Izaggireja vse upe vlagajo v italijanskega sprinterja Sonnya Colbrellija. Na vmesnem letečem cilju, ki je prav tako pomemben za zeleno majico najboljšega sprinterja, so bili blizu, da presenetijo nosilca Francoza Arnauda Demara. V ciljnem zaključku se ni izšlo. Lokomotiva Božič je ostal osamljen v ospredju. »Sonny se zadnja dva dni ne počuti najbolje,« je začel pojasnilo. »Ni nič drastično hudega, a na dirki ne gre brez optimalne pripravljenosti. Verjetno je tudi vročina naredila svoje. Najprej dež, zdaj gre proti štiridesetim stopinjam. Na letečem cilju je še dobro 'pobrcal', potem ko sva mu z Gregom Boletom dobro pripravila teren. V ciljnem sprintu je prej odnehal. Nismo slabi, a to je Tour. Nimamo ekipe, kot jo imajo Quick-Step (Kittel), Katjuša (Kristoff), FDJ (Demare). Ne bomo vrgli puške v koruzo,« je bil optimist idrijski motivator.

Osmi najstarejši v karavani s 65 dnevi na Touru je kot nalašč za komentar tudi o izključitvi Petra Sagana in odhodu poškodovanega Marka Cavendisha. Od daleč bi menili, da je lekcija UCI s Saganom (z ekipo se je celo odločil za pritožbo na Mednarodno športno razsodišče, kjer so zahtevali vrnitev na Tour, a so prednostno obravnavo že zavrnili) celo zalegla in varnostno vplivala na dogajanje v karavani. Prerivanja v Troyesu skoraj ni bilo. »Primer s Saganom, ki se je zgodil včeraj, no, že kakšen dan prej, se je zgodil v posebnih okoliščinah. Bili so vsi čisti sprinterji na kupu. Cavendish je pač silil v premajhno luknjo, brez zaviranja. Sagan ni naredil nič narobe. Komolec je bil samo reakcija ravnotežja, ker se je Cavendish prej naslonil nanj. Nisem zasledil omemb o fizikalnih razlogih. Imam deset kilogramov manj od Sagana in me ob trku z njim odbije daleč stran. Cavendish jih ima dvajset manj od Sagana. Kazen je bila bistveno prehuda. Načelo enakosti za vse ni bilo upoštevano,« je komentar, ki sta ga poslušala tudi dobro razpoložena Jani Brajkovič in Bole, dodal Božič. Morda bo ta tema aktualna z novo današnjo sprintersko etapo, v soboto naj bi bil čas za ubežnike, kar bo nemara prvi veliki rumeni izziv za Primoža Rogliča.