Simon Tot je na sejo komisije za ugotavljanje politične odgovornosti pri investiciji v šesti blok termoelektrarne Šoštanj (TEŠ) prišel, vendar v odsotnosti Uroša Rotnika ni želel odgovarjati na vprašanja poslancev. Pojasnil je, da ne more nič dodati k tistemu, kar jim je povedal lani. Rotnik nam je po telefonu dejal, da je na dopustu in da za sejo ni vedel. Dejal je, da je vabilo morda kje med njegovo pošto, vendar ga ni opazil.

Komisija je tako soočila le nekdanja gospodarska ministra v vladi Boruta Pahorja. Matej Lahovnik je ponovil, da se v poslovanje posameznih družb ni vpletal, Darja Radić pa mu ni ničesar očitala, čeprav je pred meseci poslancem dejala, da so se politiki pustili zavesti zagovornikom projekta TEŠ 6. Ministrsko mesto je od Lahovnika prevzela leta 2010 in od začetka se ji je zdelo, da je s projektom TEŠ 6 nekaj narobe, vendar je bilo po njenih besedah informacije zelo težko dobiti, dokler ni Rotnika novembra 2010 zamenjal Tot.

Že prej je bilo znano, da ne bo prišlo do napovedanega soočenja med nekdanjim predsednikom vlade Borutom Pahorjem in nekdanjim ministrom za visoko šolstvo in predsednikom stranke Zares Gregorjem Golobičem. Pahor, zdaj predsednik države, je bil namreč v Varšavi na srečanju za krepitev srednjeevropskega sodelovanja, zato se bo z Golobičem soočil prvega septembra. Golobič je na zaslišanju pred komisijo konec marca Pahorju pripisal politično odgovornost za več kot 1,4 milijarde evrov vreden ter s sumi korupcije obremenjen obremenjen TEŠ 6. Očital mu je, da Pahorjeva vlada ni naredila ničesar, da bi se projekt še pravočasno ustavil, čeprav naj bi imela to možnost.