Poleti, ko se zunanje temperature pogosto dvignejo nad 30 °C in ko imamo v Sloveniji veliko sončnih ur, tudi notranje temperature prostorov hitro postanejo neudobne. V največji meri so stavbe hlajene s klimatskimi napravami, kar pa pogosto ni optimalno. Klimatske naprave namreč ohlajajo zrak, ki piha in povzroča nemalo težav. V takšnih prostorih pogosto obolevamo za prehladi, povečuje se možnost nastanka bolečin v mišicah in sklepih. K sreči obstaja sodobna rešitev, ki ohladi prostore brez neprijetnega pihanja in zdravstvenih skrbi, ki jih to prinaša.

Popoln sistem Kronoterm

Toplotne črpalke Kronoterm  imajo razvit popoln sistem za ogrevanje stavbe v zimskem času, v poletnih mesecih pa lahko zagotovijo prijetno sobno temperaturo vaših prostorov. Toplotne črpalke poleg gretja na primarni strani zagotavljajo hlajenje na aktiven način (reverzibilne toplotne črpalke, kjer pri hlajenju deluje kompresor črpalke) in na pasiven način (pri toplotnih črpalkah zemlja/voda in toplotnih črpalkah voda/voda, kjer pri hlajenju delujejo samo primarne črpalke).  Na sekundarni strani pa moramo imeti prav tako zagotovljen prenos hladu v prostore, kar lahko izvedemo z dinamičnim (konvektorji) ali z mirnim hlajenjem (talno ali stensko hlajenje). Z nakupom toplotne črpalke Kronoterm rešite vprašanje ogrevanja in hlajenja.

Z aplikacijo  Cloud.KRONOTERM  lahko ogrevanje ali hlajenje uravnavate tudi na daljavo.

Kronoterm ponuja veliko naprednih rešitev za lažje upravljanje toplotnih črpalk, kot so:

Aplikacija Cloud.Kronoterm za upravljanje toplotnih črpalk na daljavo.

Z njo lahko nastavite toplotno črpalko, vklopite in urejate urnike, spremljate bporabo in določate programe delovanja ne glede na to, kje ste in kdaj uporabljate aplikacijo. Prav tako vam takšna možnost ponuja servisno diagnostiko na daljavo – tako je marsikatera potencialna napaka odkrita, še preden jo zaznate oziroma postane problem.

Prostorski korektorji upravljanja udobja doma.

Nastavimo lahko želeno temperaturo prostora, ta pa prek dvosmerne komunikacije ModBus regulaciji toplotne črpalke Kronoterm sporoči izmerjeno in želeno temperaturo. Na podlagi pridobljene informacije korektorja in izmerjene zunanje temperature regulacija toplotne črpalke s posebnim algoritmom določi optimalno potrebno temperaturo ogrevne vode ogrevalnega sistema v vsakem trenutku. Takšna povezava vseh elementov ogrevalnega sistema nam bistveno okrepi učinkovitost celotnega sistema in s tem prihranke. Prostorski korektor K-2 vam prikazuje tudi ažurno vremensko napoved in razmere v vaših prostorih v vsakem trenutku.

Za več informacij se obrnite na Kronotermove svetovalce, ki vam bodo z veseljem pomagali:  www.kronoterm.com/svetovanje

Promocijsko besedilo