Polona Hercog je drugi dan dvobojev v Wimbledonu slovenskemu tenisu priigrala žarek upanja. Štajerka, 265. igralka sveta, je s 6:2, 6:1 premagala Anikko Beck, 84. na svetu. Dvoboj je na igrišču številka 7 trajal le 67 minut, po katerih je Polona Hercog proti Nemki dobila drugi medsebojni dvoboj. V drugem krogu se bo 26-letna Slovenka pomerila proti pet let starejši Varvari Lepčenko, 68. igralki sveta, ki je bila v ameriškem dvoboju s 6:4, 7:5 boljša od 26. igralke s svetovne lestvice Lauren Davis.

Polona Hercog je izgubila le en začetni udarec, pa še tega pri vodstvu s 5:1 v prvem nizu. V drugem nizu je z dvema »brejkoma« brez težav dosegla že svojo četrto letošnjo wimbledonsko zmago, saj si je nastop na glavnem turnirju priigrala s tremi kvalifikacijskimi uspehi. Z uvrstitvijo med najboljših 64 igralk je izenačila največji wimbledonski uspeh iz let 2011 in 2014, v tretji krog turnirjev največje četverice pa se je uvrstila zgolj leta 2010 v Parizu. »Igrala sem zelo potrpežljivo in prekinjala ritem tekmici, ki se giblje zelo dobro. V odločilnih trenutkih me je vselej rešil dober servis, ki mi služi že drugi teden,« je zmagovalni recept razkrila Polona Hercog.

Varvara Lepčenko v medsebojnih dvobojih proti Poloni Hercog vodi s 3:2 v zmagah. Slovenka je bila boljša obakrat na peščeni podlagi, medtem ko je bila Američanka vselej boljša na trdi podlagi in lani tudi na travi. Edini medsebojni dvoboj na turnirjih največje četverice je dobila Varvara Lepčenko, ko je bila pred štirimi leti v Melbournu boljša s 6:4, 6:1.

Novak Đoković je ekspresno napredoval v drugi krog, potem ko mu je Slovak Martin Kližan po izgubljenem prvem nizu dvoboj predal. Zanimiv je bil pogled na trenersko tribuno. Đokovićeva nova trenerja Andre Agassi in Mario Ančić sta si imela ves čas dvoboja veliko povedati. Videti sta bila zelo sproščeno. Bržčas bo drugače že v tretjem krogu, v katerem naj bi se Đoković pomeril z Juanom Martinom del Potrom. Argentinec je danes v poslastici drugega dne s 3:1 v nizih premagal avstralskega upa Thanasija Kokkinakisa.

Brezhibno je opravil svoje delo tudi Roger Federer. Švicar je na osrednjem igrišču dosegel že 10.000. as v karieri, v nadaljevanju pa doživel podobno usodo kot Đoković, saj mu je Aleksander Dolgopolov po zgolj 43 minutah dvoboj predal. »Žal mi je za vse gledalce, ki so kupili drage vstopnice, a so videli bolj malo tenisa. Vesel sem, da sem na svojem najljubšem turnirju dosegel novo zmago,« je bil zadovoljen Roger Federer. Za največje presenečenje drugega dne je v moški konkurenci poskrbel David Ferrer, ki je bil boljši od francoskega travnatega specialista Richarda Gasqueta. Uspešna sta bila tudi nemška brata Saša in Miša Zverev, ki nista izgubila nobenega niza.