Demare je najbolje začel sprint deseterice, ob ogradi po levi strani pa mu je sledil Cavendish. Ob njem se je znašel Sagan, ki je nešportno s komolcem udaril Britanca, ta je zletel v ograjo in se raztreščil po tleh. Degenkolb je v naletu zapeljal čez Cavendisha, zatem pa še eden od kolesarjev UAE Emirates.

Sagan je hitro uvidel napako. Nekaj minut po koncu je, zatem ko je zdravniška služba oskrbela Cavendisha, prišel do obtolčenega Britanca in se mu opravičil. Cavendish je kasneje razložil, da ne razume, zakaj ga je Sagan udaril s komolcem. Britanec je močno krvavel iz prsta, zato je potreboval šive, težave ima tudi z ramo. »Nisem prepričan, če je kaj narobe z vezmi. Nisem zdravnik, toda iz občutkov nisem optimističen.«

Sagan naknadno izključen iz dirke po Franciji

Sagan je sicer skozi ciljno črto prišel kot drugi, tretji je bil Norvežan Alexander Kristoff. Sprva so Saganu odvzeli drugo mesto in ga postavili na 115. mesto, v skupnem seštevku so mi prisodili kazenskih 30 sekund. Nato so mu odvzeli še točke, ki jih je osvojil danes za drugo mesto ter pred tem na vmesnem sprintu. Kasneje je odjeknila novica, da so se sodniki odločili svetovnega prvaka izključiti iz dirke

»Odločili smo se diskvalificirati Petra Sagana s Tour de Franca 2017, ker je zelo ogrožal nekatere svoje kolege v zaključnih metrih sprinta v Vittelu,« je sporočil predsednik sodniškega odbora Philippe Marien.

V sredo bo na Tour de France prvi resni preizkus za kolesarje, ki se bodo borili za skupno razvrstitev. Etapa se bo po 160,5 kilometra končala z vzponom prve kategorije na La Planche.