Christie, ki je lani napovedal kandidaturo za republikanskega predsedniškega kandidata, nato pa podprl Donalda Trumpa, se je znašel pod plazom kritik in posmeha, ko je lokalni časopis objavil fotografije, na katerih se z družino na eni od zaprtih plaž nastavlja soncu.

S fotografij je razvidno, da je guverner, ki je z družino praznike preživel v uradnem letovišču guvernerja, del prostih dni preživel tudi na sicer zaprti plaži. Nekateri mediji so zgodbi že nadeli ime »plažagate« (beachgate). Dostop do plaže so ljudem preprečili tudi policisti, zaradi česar so mnogi morali spremeniti načrte za praznične dni, ki se danes končujejo s tradicionalnimi ognjemeti in zabavami ob dnevu neodvisnosti.

»Kandidirajte za guvernerja in zmagajte na volitvah, pa se boste lahko kopali na državni plaži Island Beach,« je na novinarska vprašanja, ali nima slabe vesti, da je z družino na plaži potem, ko je zaprl vse države plaže, odgovoril Christie. Dejal je še, da je njegova družina lahko na plaži, ker ne uporabljajo javnih uslug, kot so reševalci in podobno, pa tudi, da ni nič drugega bolj pomembnega kot njegov odnos s soprogo in družino.

Te dni so bile državne plaže zaprte skupaj z drugimi državnimi službami (razen nujnimi), saj državni kongres ni potrdil proračuna, tako da je kakšnih 30.000 javnih uslužbencev doma čakalo na razplet. A očitno je demokratom in republikancem uspelo priti do dogovora, saj bodo državne plaže od danes naprej odprte.

Christieju se letos izteka mandat in z izjavami glede praznikov si je nekdanji predsedniški kandidat verjetno zagotovil, da ga volivci New Jerseyja ne bodo več na noben resen položaj.