Vsi večji nosilci so prvi dan bolj ali manj brez težav napredovali v drugi krog letošnjega Wimbledona, znova pa se je zalomilo Wawrinki, ki je na sveti travi v prvem krogu izpadel že šestič. Švicar se v Angliji v primerjavi z New Yorkom, Roland Garrosom in Melbournom znajde najslabše, saj dlje od četrtfinala še ni prišel, medtem ko je na drugih treh turnirjih za grand slam že slavil. Tokrat je imel za povrh veliko težav še s poškodbo kolena, premore je namreč vselej izkoristil za hlajenje z ledom.

Mladi ruski tenisač Danil Medvedjev sicer prvič v karieri igra na turnirjih za grand slam, po velikem uspehu pa se bo v drugem krogu pomeril z belgijskim kvalifikantom Rubenom Bemelmansom. Rus je v zadnjih dneh postal senzacija, saj je prejšnji teden prišel do polfinala turnirja ATP v Eastbournu, kjer ga je nato ustavil Srb Novak Đoković. V četrtfinalu je bil na turnirjih še v 's-Hertogenboschu in Queen'su. »Pred letom dni sem bil 250. igralec sveta. Če bi mi nekdo rekel, da bom čez eno leto zmagal na glavnem igrišču, bi mu rekel, da se šali.«

Bedene boljši po 259 minutah teniške poslastice

V posamični konkurenci, kjer letos Slovenija nima predstavnika, vendarle igra Ljubljančan Aljaž Bedene, sicer pod zastavo Velike Britanije. Sedemindvajsetletnik, ki je na najnovejši lestvici 58. igralec sveta in daleč najvišje uvrščeni igralec slovenskega rodu, je na igrišču z 38-letnim veteranom Ivom Karlovićem poskrbel za izjemno teniško predstavo, ki je gledalce navduševala več kot štiri ure, kar štirje nizi pa so bili odločeni v podaljšani igri, zadnjega, v katerem to ni mogoče, pa je Ljubljančan dobil v štirinajsti igri (6:7 (5), 7:6 (6), 6:7 (7), 7:6 (7), 8:6).