»To je bila bitka za Brisbane, o tem ni dvoma, bilo je neverjetno,« je po zmagi po točkah dejal Avstralec, ki je sedaj neporažen že na osemnajstih profesionalnih borbah. Pred 50.000 glavo množico na stadionu Suncorp so sodniki razglasili zmagovalca z rezultatom 117-111, 115-113 in 115-113. Trenerji filipinskega boksarskega zvezdnika so že kritizirali odločitev, med drugimi pa sta se jim pridružila tudi nekdanji trikratni prvak v težki kategoriji Lennox Lewis in košarkar Kobe Bryant.

»Vedno se bo našel nekdo, ki bo rekel, da sem imel srečo ali kaj podobnega,« je dejal 29-letni Horn, ki čuti, da si je zmago zaslužil, boksarska stroka pa mu po zmagi v izredno spektakularni borbi – ki so jo nekateri mediji nekoliko visokoleteče opisali kot deveto nadaljevanje večne filmske zgodbe o Rockyju – napovedujejo finančno svetlo prihodnost. Avstralec si med drugim v prihodnosti lahko obeta ponovljeni boj s Filipincem, poleg tega ni okleval niti s povabilom Floyjdu Mayweatherju: »Floyd, pridi na pravi boj.«

S tem se je obenem pridružil številnim imenom iz sveta boksa, ki kritizirajo odločitev neporaženega Američana, ki se bo avgusta v Las Vegasu v superspektaklu pomeril z mojstrom mešanih borilnih veščin Conorjem McGregorjem.