Uvodni kronometer je popestril dež, ki sicer sprva ni bil pretirano močan, nekoliko bolj je začelo padati tik pred startom Rogliča. Roglič je pred začetkom toura sodil v ožji krog favoritov, toda po padcu 3,8 kilometra po začetku etape je bilo sanj o visoki uvrstitvi konec. Skozi cilj je prišel 52 sekund za Thomasom na 65. mestu.

Na razmočenih cestah se je kar nekaj kolesarjev znašlo na tleh, posebej grdo je padel Španec Alejandro Valverde, glavni pomočnik Kolumbijca Naira Quintane, ki je pri veliki hitrosti padel in zletel v ograjo.

Tudi glavni favorit za skupno zmago, svetovni prvak Tony Martin iz Nemčije, ni zmogel preseči časa Thomasa. Na četrtem mestu je zaostal za osem sekund. Drugi je bil Švicar Stefan Küng, ki je za Thomasom zaostal pet sekund. Na tretjem mestu je končal nekdanji svetovni prvak, Belorus Vasil Kirijenka, sicer še en kolesar ekipe Sky, ki je za zmagovalcem zaostal sedem sekund.

Že jutri druga etapa do Liega

V mestu ob reki Ren se je od slovenske četverice prvi na progo podal Grega Bole, ki je bil na koncu tudi najboljši od treh Slovencev v dresu Bahrain-Meride. Bole je bil na koncu 136. Janez Brajkovič je končal kot 140., Borut Božič pa kot 164.

V nedeljo bo na sporedu druga od 21. etap, ki se bo začela v Düsseldorfu in po 203,5 kilometra končala v belgijskem Liegeu, ko se bodo najverjetneje za etapno zmago udarili sprinterji. Vmes bosta dva vzpona, oba četrte kategorije.