Festival bo potekal v treh vsebinskih sklopih: dnevno dogajanje bo na različnih lokacijah, osrednji koncertni del bo na Kongresnem trgu, sledil pa bo še niz t. i. after partyjev v več ljubljanskih klubih.

Na Kongresnem trgu bodo danes popoldne najprej nastopili slovenski izvajalci UBU (Introset) in Jamirko & Murat BEATTape, sledili bodo nastopa Franka iz Velike Britanije iz legendarne glasbene skupine Fun Lovin' Criminals in Jamirka s prijatelji ter lansiranje lastne produkcije festivala - glasbenega projekta Icon. V soboto bodo omenjeni trg razgreli Ichisan iz Slovenije ter Jazzanova feat. Paul Randolph in Booka Shade iz Nemčije.

Mednarodni dan reggae glasbe

V soboto se bo Slovenija prvič pridružila 35 mestom po vsem svetu, ki 1. julija praznujejo mednarodni dan reggae glasbe. Ob tej priložnosti bodo v Parku Tivoli za atraktivno plesno popoldne poskrbeli Roots in Session, Rockers Dub Master Sound System, Dr. Bancho in drugi. Najmlajšim obiskovalcem, da jim ne bo dolgčas, pa pripravljajo mini »samopostrežno risarnico«.

Oba festivalska dneva se bodo na Petkovškovem nabrežju, v Centralni postaji, Žmavcu in drugod predstavljali mladi slovenski glasbeniki in ustvarjalci. V Moderni galeriji bo Noah Charney, Američan, ki že vrsto let živi v Kamniku, predstavil knjigo Slovenologija, ki prinaša več kot 30 esejev o Sloveniji, slovenski kulturi, običajih, kulinariki in nekaterih osebnostih. Za najbolj vzdržljive pa bo oba dneva na voljo serija after partijev v klubu K4, klubu Cirkus in na Metelkovi, kjer bodo med drugim nastopili Tom Trago z Nizozemske, 0 Phase iz Velike Britanije, Mike Vale, DJ Dey, Ichisan in drugi.

Glasba, kultura, dizajn, moda...

Kot so sporočili organizatorji, Festival urbane kulture Slovenija postavlja temelje trdne atraktivne in konkurenčne festivalske destinacije, v nekaj letih pa želi postati eden večjih festivalov v srednji Evropi.

Obiskovalci bodo po njihovih trditvah lahko doživeli bogastvo sodobnih trendov v kulturi in kreativnosti, od elektronske glasbe, dizajna, mode, vizualnega ustvarjanja do projektov, ki vsebujejo vidike družbenega ozaveščanja. »To, sodobnemu turistu, informiranemu in digitaliziranemu 'nomadu', na kožo pisano doživetje bo dopolnjeno z občutenjem raznolike in izjemno ohranjene narave ter tradicionalne, tudi kulinarične dediščine,« so zapisali ob prvi izvedbi.