Napovedi vremenoslovcev so se uresničile. V sredo malo pred deseto uro zvečer je Obalo zajel močan veter. Veliko dreves je pod sunki vetra padlo v kampu Adria, najbolj pestro noč pa so imeli v kampu športnega društva Sveta Katarina pri Ankaranu. Na šotor, kjer je prenočevalo 54 otrok, se je podrlo drevo. Na srečo nihče od otrok, ki so bili v Ankaranu na športnih počitnicah, ni bil poškodovan.

»Lastnik kampa me je poklical nekaj pred deseto uro in povedal, da je na šotor padlo drevo. Gasilci našega društva so glede na opozorila vremenoslovcev že dežurali v prostorih gasilskega društva, zato so bili na terenu takoj. Ko smo prišli tja, je bilo vse razmetano, postelje podrte, prtljaga otrok je plavala v vodi. Vse otroke smo hitro odpeljali na varno v sosednje gostišče in jih namestili po sobah, da so se lahko umirili,« je posredovanje povzel poveljnik prostovoljnega gasilskega društva Hrvatini Franc Banko. Dvanajstim hrvatinskim gasilcem so na pomoč prihiteli tudi gasilski kolegi iz Kopra in Dekanov.

Skupaj s koprskimi gasilci so nato posredovali še v kampu Adria. »Na avtomobil je padlo drevo, lastniki so prenočili v bližnjem hotelu,« je povedal vodja intervencije Bojan Cepak in pojasnil, da je bila tudi za koprsko poklicno enoto včeraj dolga noč. »Velikokrat smo posredovali. Večinoma smo odstranjevali podrta drevesa, odpirali ceste, reševali potrgane kablovode in intervenirali v kampih, kjer je veter podrl več dreves,« je pojasnil. O škodi še ni mogoče govoriti, pravi, saj posredovanja še niso končana in še vedno prihajajo nove prijave.

V Piranu je bila noč mirnejša. Po besedah tamkajšnjih gasilcev jo je Piran dobro odnesel. Pri skladišču soli v Portorožu so odstranili podrto drevo in pomagali na Turšičevem trgu, kjer je z bližnje hiše odneslo nekaj strešnikov. Na Primorskem je močan veter veliko škode naredil tudi v Brkinih. Na Ostrožnem Brdu je s tramovi vred odtrgal streho skednja in jo nosil po vasi.