Potem ko se svetovno prvenstvo za slovenske predstavnike ni začelo najbolje, saj so že po uvodnih borbah izpadle Ana Petrušić, Dunja Lemajić in Nuša Vujinović, je slovensko čast v Južni Koreji z osvojenim bronom rešil Ivan Trajković. Petindvajsetletnik si je odličje priboril že v sredo, ko je nanizal tri zmage, v današnjem polfinalu pa je moral premoč priznati tri leta mlajšemu Nemcu Alexandru Bachmannu, ki je bil boljši s 15:13. Trajković je s tretjim mestom ponovil podvig izpred štirih let, ko je bil v Pueblu v Mehiki – tedaj še v kategoriji nad 87 kilogramov – prav tako bronast.

Bistričan je sicer na poti do velikega uspeha v drugem krogu premagal evropskega prvaka Armenca Armana Yeremyana, v tretjem Američana Christiana Suha, v četrtfinalu pa še Azerbajdžanca Ramina Azizova.

»Dobro sem se imel v vseh treh dvobojih. Morda je bil najtežji drugi dvoboj, saj je bil Američan zelo agresiven. Kljub pomembnosti prvenstva pritiska nisem čutil. Vseskozi sem imel bistro glavo. Zavedal sem se, da lahko s takšnimi borbami, kot sem jih prikazoval v tem letu, osvojim medaljo. Pri tem mi je bil v pomoč tudi žreb. Ti trije dvoboji so mi pobrali precej moči. Še posebej zadnji. Nasprotnik se je zelo utrujal v klinču, v katerem jaz nisem nič delal, razen da sem blokiral njegove napade. Rezerve ni bilo, vse sem dal od sebe,« je dejal Ivan Trajković, ki se je leta 2012 v Manchestru v kategoriji nad 87 kilogramov razveselil naziva evropskega podprvaka, istega leta pa je bil na olimpijskih igrah v Londonu v kategoriji nad 80 kilogramov enajsti.

V ženski konkurenci se je od Slovenk najbolje odrezala Franka Anić, ki je po treh spodletelih poskusih preostalih slovenskih borcev dosegla sploh prvo slovensko zmago na prvenstvu. V kategoriji do 73 kilogramov je z izidom 14:7 v uvodnem krogu premagala Avstralko Emily Stellino, v drugem pa jo je z izidom 9:8 zaustavila osma nosilka, Rusinja Karina Ždanova.