Jackson je predsednik kratkohlačnikov postal marca 2014, ko je podpisal petletno pogodbo v vrednosti 60 milijonov ameriških dolarjev, a kljub nekaterim dobrim potezam, kot je bil denimo prihod Latvijca Kristapsa Porzingisa, je Jackson, ki je bil trener dveh velikih klubov Chicago Bulls in Los Angeles Lakers, sčasoma zapravil zaupanje lastnika Knicks. Jackson je sicer kot trener lastnik enajstih šampionskih prstanov prvaka lige NBA.

Kot kaže, bo devetkratni udeleženec tekem All Star Chris Paul, ki je bil dvakrat član zlate ameriške reprezentance na olimpijskih igrah v Pekingu (2008) in Londonu (2012), kariero nadaljeval v vrstah Houston Rockets, kjer računajo, da bodo z udarno dvojko Chris Paul - James Harden postali resni kandidati za finale lige NBA in naslov prvaka. Prihod Paula iz Los Angeles Clippers je potrdil generalni direktor teksaškega kluba Daryl Morey. Gre za vezano trgovino, v kateri bodo Clippers dobili pravico do prvega izbora na naslednjem naboru leta 2018 ter v zameno za Paula lahko računali tudi na usluge igralcev, kot so Patrick Beverley, Sam Dekker, Montrezl Harrell, Darrun Hilliard, DeAndre Liggin, Lou Williams in Kyle Wiltjer.

Pred novim kariernim izzivom je tudi srbski košarkarski reprezentant Bogdan Bogdanović, ki je dobil povabilo slovitega rojaka Vlada Divca ter je tik pred podpisom pogodbe z moštvom Sacramento Kings, kateremu naj bi se pridružil za pogodbo vredno 36 milijonov dolarjev. Divac je podpredsednik ekipe iz Kalifornije. Bogdanović je v minuli sezoni igral za Fenerbahče, s katerim je osvojil naslov turškega prvaka in evropskega klubskega prvaka v evroligi. Srb je bil kot 27. izbor izbran na naboru lige NBA leta 2014 s strani Phoenix Suns. Po koncu minule sezone je bil razglašen za najkoristnejšega igralca finala turškega prvenstva.