Bo pa teden še dolg. Poleg novega kibernetičnega napada in Googlove kazni nas čakajo objave japonske inflacije, junijskega kitajskega indeksa nabav, ameriške brezposelnosti, potrošnje gospodinjstev in novogradenj. Ameriške Zvezne rezerve naj bi objavile drugi del letnih bančnih obremenitvenih testov, ki bodo odkrili, kakšna bo v prihodnje v bankah politika izplačevanja dividend in odkupa lastnih delnic.

Še zanimivost zadnjega kibernetskega napada. Vse naj bi se začelo s posodobitvijo računovodskega programa podjetja M.E.Doc., ki naj bi vseboval zlonamerno kodo. Koda je onesposobila državno upravo v Kijevu, zatem pa še Rosneft, černobilsko jedrsko elektrarno in še 80 drugih podjetij v Ukrajini in Rusiji. Napad se je nadaljeval v Evropo, ZDA in Rusijo. Podlegel mu je tudi kontejnerski prevoznik A.P.Moller - Maersk A/S.

Pri nas je vse bolj vroče pred petkovo skupščino delničarjev Luke Koper. Po poročanju Vseslovenskega združenja malih delničarjev je svet delavcev Luke Koper razpravljal o morebitnih scenarijih na prihajajoči skupščini, pri čemer so se zbrani strinjali, da »menjava nadzornega sveta in uprave podjetja, ki izkazuje skozi rezultate poslovanja visoko strokovnost ter podira rekorde, nikakor ni upravičena«. Hkrati so napovedali, da bodo vsi zaposleni, ki so tudi delničarji Luke Koper, vložili tožbe proti Slovenskemu državnemu holdingu za odškodnino, ki bo nastala v primeru menjave predstavnikov uprave, če bodo ti na sodišču dokazali neupravičenost zamenjave. Očitno bo skupščina burna, tako kot je burno letošnje poletno vreme.