Predsednik Borut Pahor je po dolgem času spet objavil fotografijo svojega sina Luka, s katerim sta se fotografu nasmehnila med sprehodom čez most, Pahor pa je ob tem pripisal »srečni časi«. Luka Pahor Pečar, ki je nedvomno podedoval postavnost svojih staršev, je bil pred časom tudi sam precej aktiven na instagramu, predvsem s fotografijami, na katerih vozi rolko. Tam ima tudi nekaj družinskih portretov, zadnjega druženja z očetom pa ni posebej objavil.
Odkar so v eni od priljubljenih verig supermarketov v akciji prodajali napihljive vodne blazine v obliki živali, na slovenski instagram sceni vlada epidemija rožnatih flamingov, ki so šli od vseh očitno najbolje v promet. Na napihljivem ptiču se je med drugimi znašel voditelj osrednje informativne oddaje na Planet TV Mirko Mayer. Pripisal je, da človeka lahko sodiš po tem, kako se vede do živali. Ni pozabil dodati oznak »parodija« in »sarkazem«, po čemer naj bi bilo jasno, da je vse skupaj šala.
Gurujka superživil, obrazne joge in aktivacije zlatih hormonov Savina Atai se je v Franciji udeležila največjega sejma zdravilnih kristalov na svetu. Navdušeno je objavljala posnetke kristalov vseh oblik in velikosti, ob katerih je izvajala obrazno jogo in se čudila, kakšni lepoti in modrosti je priča na tem dogodku. Najbolj radostno je bila razpoložena v bližini velikega nebrušenega ametista, za katerega smo na spletu prebrali, da prinaša mir, ščiti pred fizičnimi obračuni in, kot večina najboljših zdravilnih pripomočkov, zmanjšuje stres.
Vratar slovenske nogometne reprezentance Jan Oblak, sicer član madridskega kluba Atletico in od nedavnega drugi najdražji vratar vseh časov, se je v bazenu hladil brez napihljivih blazin. Sodeč po okolici na fotografiji je dopustoval v mondenem letovišču nekje na Mediteranu, oboževalci pa so mu, kot pod vsako fotografijo doslej, božali ego s komentarji, kot so »Ti si moj junak«, »Kako si lep!« in »Ti si najboljši vratar na svetu!«.

A post shared by Jan Oblak (@oblakjan) on

Pevec, abstraktni slikar in aktualni kandidat za predsednika Dominik Kozarič, ki zadnja leta živi na Kanarskih otokih, se je za vstop v politiko odločil zaradi alarmantnega stanja v državi in temu primerno se spreminja tudi njegov instagram račun. Do nedavnega je na instagramu najraje objavljal palme in druge utrinke s plaže pa tudi svoja slikarska dela na stenah moderno oblikovanih dnevnih sob. Po mesecu zatišja je prvič objavil fotografijo, na kateri ima oblečen suknjič in kravato. Sledilcem je pojasnil, da je imel zadnje čase veliko dela, a jim obenem obljubil, da se jim bo kmalu oddolžil. Pri tem je dodal še znakec za palec navzgor, poljub in pivo.

been so busy 👍 but promise i'll make it up 2 u 👍👍💋🍻cheers

A post shared by Dominik Kozaric Official page (@dominik_kozaric) on

Na slovenskem veleposlaništvu v Köbenhavnu so rojstni dan države praznovali z dostojno mero patriotizma, se pravi s polnim hladilnikom slovenskih pijač. Hladilnik, za katerega je aktualni veleposlanik in nekdanji državni sekretar Tone Kajzer pod fotografijo zapisal, da je retro in znamke Gorenje, je bil založen s slovenskim pivom, sokovi in, ugibamo, tudi slovenskim vinom. Malo se sicer čudimo Kajzerjevemu pogumu, saj so ga pred nekaj leti že opozarjali zaradi nepravilnosti pri vodenju reprezentančnih stroškov veleposlaništva na Danskem – obregnili so se na primer ob neracionalno porabo kave v pisarni in preveč pogosto naročanje blaga iz Slovenije.

#Gorenje retro refrigerator in focus at Slovenia's Statehood reception in @copenhagen

A post shared by Tone Kajzer (@tonekajzer) on