Julija se bo Mestni kino Domžale že peto leto zapored za tri tedne preselil pod zvezdnato nebo Češminovega parka v Domžalah. Obiskovalci si bodo lahko med 6. in 22. julijem ob koncih tedna, od četrtka do sobote, ogledali devet skrbno izbranih poletnih filmskih projekcij. Vse projekcije kina v parku bodo brezplačne, začele pa se bodo ob 21.30.

»Letni kino bomo odprli 6. julija ob 20.30 s koncertom Godbe Domžale, ki se bo pod vodstvom dirigenta Damjana Tomažina tokrat posvetila filmski glasbeni klasiki. Še isti večer nadaljujemo z najboljšim muzikalom tega leta in dobitnikom šestih oskarjev, romantično glasbeno dramo Dežela La La,« so povedali v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah. Dodali so, da se jim bodo pred projekcijama dveh slovenskih filmov Pojdi z mano in gorenjske uspešnice Pr' Hostar pridružili ekipi filmov, pred obema pa bodo predvajali tudi dva izvrstna kratka filma V modrino in Dober tek, življenje!.

Filmska stojnica in sejem

Tradicionalni domžalski poletni kino bo obogatila vrsta spremljevalnih dogodkov, organizatorji še zlasti izpostavljajo filmsko stojnico, ki bo vsak dan od 19. ure do začetka filma namenjena predvsem najmlajšim. S sejma plakatov pa bodo lahko obiskovalci tudi letos odnesli svoj najljubši filmski plakat. V natečaju za enominutni video se bodo lahko obiskovalci potegovali za privlačne nagrade.

V parku je obiskovalcem na voljo 200 sedežev. Če želijo, si lahko prinesejo s seboj tudi svoje stole in ležalnike ali pa odeje za piknik, ki jih bodo lahko razprostrli po travi. Tudi svoje jeklene konjičke lahko obiskovalci parkirajo v neposredni bližini parka ob Plečnikovi ulici, in sicer na parkirišču OŠ Domžale in pri stanovanjskem naselju Bistra. Če bo vreme slabo, bodo projekcije filmov prestavili na nedeljo, so še povedali organizatorji.

Filmska kavarna

V petek, 7. julija, bo na sporedu psihološki triler Zbeži, v soboto komedija Alibi.com, v četrtek, 13. julija, bo na sporedu mladinski film Pojdi z mano, v petek akcijska znanstvenofantastična pustolovščina Varuhi galaksije, v soboto pa dokumentarni film Šerpa – spor na Everestu. Tretji filmski konec tedna bodo popestrili drama Mesečina, triler Nočne ptice in zabavna komedija Pr' Hostar.

Na filmski stojnici bodo mentorice vsak večer predstavljale optične igrače, otroci bodo lahko risali s kredo, skakali gumitvist, metali balinčke, se šli zemljo krast ali pa sodelovali pri izdelovanju 3D-očal, vrečk za pokovko in filmskih klap. Na sejmu filmskih plakatov bodo razstavljeni plakati filmov, ki so jih predvajali v zadnjih dveh letih. V paviljonu v Češminovem parku pa bo kot vsa leta obratovala filmska kavarna z vsem, kar bodo obiskovalci potrebovali za še prijetnejši ogled večernega filma. Prvo pivo bo na voljo uro pred projekcijo, so še povedali organizatorji.