Zmago Sagadin: Presenečen sem, saj nisem pričakoval, da se bo Košarkarska zveza Slovenije odločila za angažiranje še enega tujca. Sploh glede na to, da je bilo do sedaj mesto rezervirano za Alena Omića, ki je mlad in potenten center. Trenutno je zelo vroč, tako da se zanj zanimajo vrhunski evropski klubi. On bi bil dolgoročna rešitev za našo reprezentanco. Očitno je to odločitev selektorja Igorja Kokoškova, ki ima svoje poglede in morda ni našel skupnega jezika z Omićem. Lahko pa si je na njegovem položaju le zaželel drugačnega tipa igralca. Randolph je štirica, ki lahko igra tudi na položaju petice. Je bolj gibljiv, zna zadeti od daleč in na splošno ponuja drugačne rešitve kot Omić, ki je razbijač pod košem in igra bolj na kontakt. Evropsko prvenstvo bo pokazalo, ali je Slovenija z Randolphom dobila kaj več, kot je imela z Omićem.

Slavko Kotnik: Slovenci vemo, da smo majhni, in to zelo radi poudarjamo. Po drugi strani pa mislimo, da smo največji. Eno z drugim ne gre skupaj. Do sedaj se je pri drugih kar nekajkrat pokazalo, da angažiranje ameriškega košarkarja kot naturaliziranega igralca ni slaba rešitev. Da pred velikim tekmovanjem zapolniš mesto, kjer si najtanjši, je pravilna odločitev. V tem primeru je zveza enostavno izkoristila možnost, ki jo ima. Srbi si lahko privoščijo in rečejo, da tujcev ne bodo imeli. Seveda ne, ker imajo na vsaki poziciji po pet igralcev, ki samo čakajo na svojo priložnost. Pri nas takšnega repertoarja ni, ker pa so cilji visoki, ne vidim težave, ker smo izbrali to možnost. Glede igralske kakovosti Randolph ni sporen. Kakšen je kot oseba in koliko mu igranje za Slovenijo pomeni, pa je drugo vprašanje. S slovenskim potnim listom pri Realu Madridu ne bo imel več statusa tujca, kar pomeni, da ima interes, ki ga je treba izkoristiti.

Zoran Martić: V preteklosti nad reprezentancami, ki so naredile enako, niti približno nismo bili navdušeni, zato bi bilo nekredibilno, če bi tokrat govorili drugače. Zagotovo je Randolph dober igralec in igra na poziciji, kjer je reprezentanca najbolj »tanka«. Še pred kratkim je bila to najbogatejša pozicija, saj so za Slovenijo igrali Smodiš, Lorbek, Slokar, Zupan, pa še koga sem pozabil. Na tem položaju smo bili celo najmočnejši, po zamenjavi generacije pa se je zgodilo, da nimamo niti enega kakovostnega posameznika. Glede tega je gotovo, da potrebujemo igralca na tem igralnem mestu. Kako pa se bo Randolph vklopil v ekipo in koliko časa bo igral za reprezentanco, je sedaj težko govoriti. So pa »instant« naturalizacije v košarki ušle izpod nadzora in so izgubile smisel. Če smo to kritizirali pri drugih, potem tega ne moremo pri sebi sprejeti z navdušenjem.

Ivo Daneu: Poglejte, če so lahko imeli ameriškega košarkarja v svoji reprezentanci denimo Rusi in ga ima še marsikatera druga država, potem ga imamo lahko tudi mi. Trenutna situacija je pač takšna, da imamo pomanjkanje košarkarjev na položaju številka štiri, zato odločitev košarkarske zveze podpiram.

Pripravil Gregor Terzič