»Šentjurski policisti so v preteklih dneh prejeli kazensko ovadbo oškodovanca, ki mu je storilec mobilni telefon plačal s tremi bankovci po 200 evrov, za katere pa se je pozneje izkazalo, da so ponarejeni. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je podobno kaznivo dejanje neznani storilec storil tudi na območju Rač in Celja. Tudi občanka iz Celja je namreč policiste obvestila, da je bil njen sin pred časom oškodovan na enak način,« je opisala nečedno početje neznancev Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje. A policisti niso stali križemrok, priložnost, da nepridipravom stopijo na prste, pa se jim je ponudila, ker je bila občanka iz Celja pripravljena sodelovati z njimi po tem, ko je osumljeni znova poklical njenega sina in se zanimal za nakup še enega mobilnega telefona.

Kradla tudi gorivo

Policisti so torej prevzeli nalogo »aktivnega kupca« in se pod pretvezo, da prodajajo mobilni telefon, z osumljenim dogovorili za srečanje. In na njem osumljenemu tudi zasegli tri ponarejene bankovce za 200 evrov. Izkazalo se je, da gre za 28-letnika, doma z območja Policijske uprave Maribor, ki so mu tudi odvzeli prostost. Prav tako pa so izsledili tudi 27-letnega sostorilca, ki je za bivanje prijavljen na centru za socialno delo v Murski Soboti in jim je skušal z vozilom celo pobegniti. »Šentjurski in celjski policisti so nato na podlagi pridobljene odredbe opravili tudi preiskavo vozila ter dve osebni preiskavi, pri tem pa so pod zadnjim sedežem avtomobila odkrili še 16 ponarejenih bankovcev po 200 evrov ter nekaj druge gotovine, pa tudi mobilni telefon, za katerega je bilo kasneje ugotovljeno, da ga je osumljeni, ki je žrtve iskal prek oglasov, v katerih so ti prodajali mobilne telefone in druge predmete, prav tako plačal s ponarejenimi bankovci,« je še razkrila Trbulinova.

V sodelovanju s policisti policijske postaje Rače so šentjurski policisti v nadaljevanju opravili še hišno preiskavo pri 28-letnem osumljencu. Skupaj so tako preiskali osem kaznivih dejanj s področja ponarejanja denarja in zasegli skupno kar 35 ponarejenih bankovcev po 200 evrov. Hkrati so ugotovili, da sta osumljenca v zadnjem mesecu kradla tudi gorivo na bencinskih servisih v Šentjurju in Rogaški Slatini.