Potem ko so slovenski kajakaši in kanuisti na divjih vodah v slalomu ostali brez uvrstitve na zmagovalni oder na evropskem prvenstvu v Tacnu in prvi tekmi svetovnega pokala v Pragi, je to danes vendarle uspelo kajakašici Urši Kragelj. Na drugi letošnji tekmi svetovnega pokala v Augsburgu v Nemčiji je osvojila tretje mesto. Osemindvajsetletna Primorka je bila prvič v letošnji sezoni nasmejana, sicer pa se je četrtič v karieri uvrstila na zmagovalne stopničke. V finalu je s predstavo brez dotikov zaostala le za Nemko Ricardo Funk in Slovakinjo Jano Dukatovo.

»Veselje je še toliko večje, saj se v Augsburgu doslej sploh še nisem uvrstila v finale. Ker je to kajakaška klasika na eni izmed najzahtevnejših prog na svetu, je zame tretje mesto enako zmagi. Dobro vem, kako težko je tukaj priti na zmagovalni oder. V zgornjem delu sem veslala počasneje, da se ne bi po nepotrebnem dotaknila količka, kar bi me izločilo iz boja za najvišja mesta. V spodnjem delu proge sem pospešila ritem in na srečo se je izšlo,« je bila nasmejana Urša Kragelj; Eva Terčelj je zasedla 17. mesto.

Izkupiček kanuistov je bil glede na to, da so v finalu veslali kar trije, Anže Berčič pa je z enajstim mestom za malo zgrešil finale, skromnejši od pričakovanj in sposobnosti tekmovalcev. Benjamin Savšek, ki je bil najhitrejši v kvalifikacijah in drugi v polfinalu, je zasedel peto mesto, potem ko se je v finalu dotaknil vrat, za nameček pa se s čolnom še prevrnil. »Znova sem bil hiter, a se spet ni izšlo po pričakovanjih. Zdaj je že skrajni čas, da neham delati nepotrebne napake. Očitno bom moral stopiti na zavoro in veslati bolj nadzorovano. Glede na to, kakšne napake sem delal, je uvrstitev na peto mesto zelo dobra,« je menil Benjamin Savšek. Jure Lenarčič je bil osmi, Luka Božič pa deseti. Zmagal je Slovak Matej Benuš.

V soboto je bil edini slovenski finalist kajakaš Peter Kauzer, ki je bil z dvema dotikoma vrat sedmi. »Augsburg je podoben Tacnu. Preostali trije Slovenci so nastope sklenili v polfinalu. Martin Srabotnik je bil 14., Žan Jakše 22., Simon Brus 25., zmagal pa je Čeh Vit Prindiš. Med kanuistkami je po pričakovanju slavila Avstralka Jessica Fox, tokrat z ogromno prednostjo več kot desetih sekund, Nina Bizjak pa je bila 24. Tretja tekma svetovnega pokala bo konec tedna v Markkleebergu pri Leipzigu.