Hischier in Kanadčan Nolan Patrick sta bila pred naborom prva favorita za najvišje mesto; za 18-letnim Švicarjem, ki je doslej igral v Halifaxu v ligi QMJHL (s 86 točkami za 38 golov in 48 podaj na 57 tekmah je dobil nagrado za novinca leta), je Patrick takoj zatem dobil status številke dve, izbrala ga je Philadelphia, tretji pa je bil v prvem krogu nabora v Chicagu Finec Miro Heiskanen, ki ga je kot najvišje postavljenega branilca izbralo moštvo Dallas Stars.

Letošnji nabor se bo s preostalimi šestimi krogi nadaljeval danes, v prvem krogu pa so bili med igralci, ki ne prihajajo iz Severne Amerike, najbolje zastopani Finci, saj so jih klubi izbrali šest. Kanadčani so imeli v prvem krogu 12 igralcev, Američani pet, Čehi dva, Rusi pa enega.

Prvič se je nabora udeležila tudi ekipa Las Vegas Golden Knights, ki bo v naslednji sezoni kot 31. moštvo sodelovala v NHL. Vitezi so kot šesti izbrali Američana Codyja Glassa. Ekipa Los Angeles Kings, kjer igra slovenski zvezdnik Anže Kopitar, je izbirala kot 11. in se odločila za Kanadčana Gabriela Vilardija.