Slovenska rokometna reprezentanca se bo na prihajajočem evropskem prvenstvu, ki bo potekalo od 12. do 28. januarja 2018 na Hrvaškem, pomerila z Nemčijo, Makedonijo in Črno goro. Sloveniji žreb skupin ni bil najbolj naklonjen, saj je selektor Veselin Vujović pred tem razlagal, da se ne želi pomeriti z državami nekdanje Jugoslavije. Ples kroglic je med drugim določil, da se bo Vujović na slovenski klopi pomeril tudi s svojimi rojaki Črnogorci.

Slovenska vrsta bo tekme v predtekmovanju igrala v Zagrebu, kjer bo imela prav gotovo bučno podporo s tribun. Slovenski navijači so pred dvema letoma množično obiskali hrvaško glavno mesto že v času košarkarskega evropskega prvenstva, rokometaši pa so sprožili val evforije po zadnjem svetovnem prvenstvu, ko so osvojili bronasto kolajno. Favorit v skupini C je aktualna evropska prvakinja Nemčija, s katero so se Slovenci pomerili že v zadnjih kvalifikacijah, vendar na obeh tekmah visoko izgubili. Slovenija bo v primeru uvrstitve med najboljše tri reprezentance v Zagrebu napredovala v drugi del tekmovanja v Varaždinu, kjer se bo križala z najboljšimi tremi moštvi iz skupine D, kjer so Španija, Češka, Danska in Madžarska. Na žrebu v zagrebški dvorani Vatroslava Lisinskega je najbolj završalo, ko je Srbija pristala v splitski skupini z gostitelji Hrvati, ki z novim trenerskim štabom pod vodstvom povratnika na selektorski položaj Lina Červarja merijo na zlato kolajno.

Slovenski rokometaši bodo imeli na Hrvaškem priložnost za popravni izpit z zadnjega evropskega prvenstva, ko so osvojili šele štirinajsto mesto. Selektor Veselin Vujović pravi: »Ne želim, da bi nas ocenjevali kot favorite skupine. V skupini so kar tri reprezentance z območja nekdanje skupne države, česar si nisem želel. Na igrišču bo veliko čustev, odločala bo tudi mentaliteta. Vseeno sem bolj zadovoljen, da smo dobili Makedonijo in Črno goro, kot če bi Švedsko ali Dansko. Nemčija je naša dolžnica, saj nas serijsko premaguje, vendar je že čas, da nam uspe proti velesili.«