Aktualni svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser bo nastopil prvič po dveh padcih na velikih nagradah Latvije in Nemčije. Ob prvem ni utrpel hujših poškodb, so pa podrobnejši pregledi po drugem pokazali, da si je zlomil lopatico.

Poškodba je Gajserja prisilila v štiritedenski počitek, med katerim je izpustil dirki v Franciji in Rusiji. »Ko sem izvedel, da imam zlomljeno lopatico, se mi je sesul svet. Potreboval sem kar nekaj dni, da sem prišel k sebi, saj me je dejstvo, da sem poškodovan, precej potolklo. Čez čas sem se začel zavedati, da je to del športa in tako pač mora biti,« je dejal Tim Gajser. Italijanske dirke na peščeni podlagi se zelo veseli, saj bo lahko ponovno računal na močno podporo slovenskih navijačev. Kljub primanjkljaju točk z zadnjih dveh dirk pa Makolčan v skupnem seštevku svetovnega pokala še vedno zaseda visoko peto mesto. Čeprav se zaveda, da je sezona še dolga, pa bo vodilnega, Italijana Antonia Cairolija, težko ujel. »Na dirke MXGP se vračam z jasnim ciljem: da vsako dirko posebej odpeljem optimalno. Nikakor pa ne mislim z glavo skozi zid, sezona je še dolga in zgodi se lahko še marsikaj. Antonio Cairoli je trenutno v položaju, ko lahko nadzira tekmece in ne potrebuje nujno zmag, ampak samo nabiranje točk. Gotovo bo zanimivo,« je še dodal Gajser.

Svojo pripravljenost po rehabilitaciji je preizkusil že prejšnji konec tedna na tekmi državnega prvenstva v Mačkovcih. Čeprav pred dirko ni vedel, ali bo lahko nastopil, sta z očetom Bogomirjem Gajserjem ocenila, da je poškodba dovolj zaceljena, da tekmuje. Imela sta prav, saj je v odprtem razredu open osvojil dvojno zmago.

Na dirki bosta v elitnem razredu MXGP nastopila še dva Slovenca, brata Jernej in Peter Irt. Podobno kot Gajser se vračata po poškodbah, oba pa sta uspešno nastopila na dirki evropskega prvenstva v Radizelu pred dvema tednoma, kjer sta osvojila prvo in drugo mesto. Peter, mlajši brat, je med sezono menjal ekipo in bo prav jutri prvič zastopal barve nove ekipe Sturm Racing.