Pred septembrskim svetovnim prvenstvom v vožnji dvovpreg Kobilarna Lipica dobiva prenovljen hipodrom, ki bo eden najsodobnejših tovrstnih objektov v širši regiji. Dobrih 870.000 evrov vredno obnovo bo financiralo ministrstvo za gospodarstvo.

Hipodrom bo dobil nove betonske tribune, dva dolga nadstreška nad 1700 sedišči, novo stavbo za novinarje in sodnike, servisni prostor za hrambo rekvizitov ter nove dostopne in povezovalne poti. Štiri desetletja star hipodrom, ki lahko sprejme okoli 5000 obiskovalcev, bodo gradbinci prenovili predvidoma do konca avgusta.

Poleg tega bodo v sklopu obnovitvenih del na območju hipodroma poskrbeli še za ustrezno fekalno in meteorno kanalizacijo, za obnovo prostora za manežo in za nov nadstrešek na bližnjem hlevu. Direktorica Kobilarne Lipica Lorela Dobrinja je prepričana, da bodo lipiške prireditve z obnovo pridobile kakovost, in v prihodnosti napoveduje še več pomembnih mednarodnih konjeniških tekmovanj. Na prenovljenem hipodromu se bodo med prvimi 24. septembra tekmovalci in konji pomerili v odločilni preizkušnji svetovnega prvenstva v vožnji dvovpreg. Udeležilo se ga bo 65 vrhunskih tekmovalcev z več kot 200 konji. no