Vrhunec teniške sezone na travi je iz dneva v dan bližje. Tretji letošnji grand slam v Wimbledonu se bo namreč začel 3. julija, že zdaj pa je jasno, da se velika četverica pri moških pred polfinalom bržkone ne bo srečala. Pri postavljanju nosilcev ima Wimbledon od leta 2002 drugačno formulo kot preostali trije turnirji za grand slam. Prvi nosilec bo tako Britanec Andy Murray, drugi Srb Novak Đoković, tretji Rafael Nadal, le pri četrtem še ni vse dorečeno. Trenutno bi mesto četrtega nosilca pripadlo Švicarju Stanu Wawrinku, a se bo to spremenilo, če Roger Federer osvoji turnir v Halleju.

Poleg Halleja poteka turnir serije ATP 500 tudi v Londonu. Z velikim presenečenjem je postregel že v prvem krogu. V Queen's Clubu so namreč izpadli prvi trije nosilci. Prvega Andyja Murryja je izločil Avstralec Jordan Thompson, drugega Stana Wawrinko je porazil Španec Feliciano Lopez, tretjega Miloša Raonića pa je izločil Avstralec Thanasi Kokkinaki.

Zanimiva je tudi odločitev nekdanje številke ena moškega tenisa Novaka Đokovića, ki po osvojitvi lanskega Roland Garrosa nikakor več ne najde prave forme. Srbski igralec je namreč sprejel povabilo organizatorjev in bo prihodnji teden nastopil na turnirju serije ATP 250 v Eastbournu. Za nastop na travnatem turnirju pred začetkom Wimbledona se je Đoković nazadnje odločil leta 2010, ko je zaigral v Queen's Clubu, sploh tretjič v karieri pa bo nastopil na turnirju, ki poteka le teden dni pred začetkom najbolj prestižnega grand slama. »To bo zame prvič, da se bom udeležil turnirja v Eastbournu. O njem sem slišal same lepe stvari. Veseli me, da bom imel najboljše možnosti za pripravo na Wimbledon,« je povedal Novak Đoković.