Zahtevo po bankrotu je vložila zasebna banka Arbuthnot Latham & Co, saj jim Becker ni poravnal posojila vse od leta 2015. Beckerjeva odvetniška ekipa pa ni uspela zagotoviti, da bo Nemec po spremenjenem načrtu financiranja in spremembah hipoteke na nepremičnino na Mallorci lahko v kratkem vrnil šest milijonov evrov.

Čeprav je Becker občasno zaposlen kot televizijski komentator in bi lahko objavljen bankrot po besedah odvetnika Johna Briggsa »načel njegov ugled«, sodnica Christine Derrett tega ni videla kot olajševalno okoliščino: »Vem kdo je gospod Becker, gledala sem njegove zmage v Wimbledonu, zdaj približno veste, koliko sem stara. A o načetem ugledu bi moral gospod Becker razmišljati že veliko prej.«

Becker se je medtem že odzval na twitterju, kjer je izrazil presenečenje in razočaranje nad odločitvijo britanskega sodišča: »Dolg bi odplačal v enem mesecu, moji prihodki so zlahka dostopni in jasno je, da sem imel dovolj za plačilo dolga.« Nemec je še pojasnil, da se bo sedaj posvetil projektu v Wimbledonu, kjer bo za BBC znova v vlogi komentatorja.