Še dober teden nas loči od nogometne poroke desetletja, kot so argentinski mediji opisali prihajajočo poroko Lionela Messija z Antonello Roccuzzo, s katero sta par že desetletje. Na poroko 30. junija v njunem domačem kraju Rosario bodo prišli številni nogometni zvezdniki: Luis Suarez, Neymar, Cesc Fabregas, Xavi Hernandez ter seveda tudi Gerard Pique z ženo Shakiro, čeprav naj bi se pevka sporekla z nevesto, a je dejala, da bo vseeno prišla na poroko, saj sta Lionel in Gerard prijatelja že od otroštva. Skupno naj bi bilo med 250 gosti kar 21 igralcev Barcelone. Nevesta bo nosila obleko španske oblikovalke Rose Clare, za pričeske gostov – predvsem gostij – pa bo skrbelo 20 frizerjev. Sprejem bo v hotelu Pullman, kjer bo za svate rezerviranih večina od 250 sob. Namesto daril je par goste pozval, naj denar nakažejo v nogometašev sklad za otroke.

Messijeva poroka pa še zdaleč ni edina nogometna poroka tega poletja. Z začetkom enomesečnih nogometnih počitnic se je začela natrpana sezona nogometnih porok, saj želijo nogometaši izkoristiti proste dni za veliki dogodek in medene tedne. Pretekli petek se je tako v Benetkah poročil nogometaš Reala Madrida Alvaro Morata, ki je za ženo vzel manekenko Alice Campello. Njuna poroka je bila zelo podobna poroki zakoncev Clooney. A to je bila prva v vrsti porok igralcev Reala Madrida minuli konec tedna. V soboto sta se namreč poročila še njihova igralca Lucas Vazquez s svojo spremljevalko Macareno Rodriguez in Mateo Kovačić z Izabelo Andrijanić. Ta par se je poročil kje drugje kot na Hrvaškem, v cerkvi v Sesvetskih selih, v njegovem domačem kraju, kjer sta se tudi spoznala, ko je bil on ministrant, ona pa pevka v cerkvenem zboru. Kraj se je že leto dni pripravljal na dogodek. Njeni starši so v ta namen popolnoma prenovili domačo hišo in dokupili zemljo, da so lahko postavili velik šotor, v katerem so se pred poroko zbirali svatje. Izabela je pred poroko sedemnajst prijateljic odpeljala na dekliščino v luksuzno vilo v Dubrovniku. Po poroki in sprejemu v domačem kraju se je zabava preselila v Zagreb, v Kristalno dvorano zagrebškega hotela Westin, kjer so bili med gosti tudi brata Zdravko in Zoran Mamić, Vedran Ćorluka in Luis Ibañez. Zabava je bila po na spletu objavljenih posnetkih sodeč balkansko divja.

Skrivna poroka Antoina Griezmanna

Niz španskih porok je nadaljeval Marc Bartra, igralec Borussie Dortmunda, ki se je le nekaj mesecev po poškodovanju roke med napadom na njihov avtobus poročil v domači Barceloni. Njegova izbranka je Melissa Jimenez, novinarka, ki poroča z motorističnih dirk. Par ima že leto dni staro hčerko.

Niz porok nogometašev španskih moštev je nadaljeval igralec Atletica Madrida Francoz Antoine Griezmann. Le s to razliko, da je bila njegova poroka skrivna, daleč od oči javnosti. Da je poročil svoje dekle Eriko Choperena, je oznanil s fotografijo na instagramu, ko je bilo vsega že konec. Par, ki ima leto dni staro hčerko Mio, se veseli skupne prihodnosti, kot sta zapisala pod fotografijo. Zanimivo je, da so španski mediji, ki slovijo po svoji tračarski zvedavosti, v primeru te poroke, ki je bila v stari madridski palači Palacio de Galiana, priznali, da jih je presenetila.

Da pa se ne bi pretekli konec tedna poročali le s Španijo povezani igralci, je poskrbel nogometaš Manchestra Uniteda, Italijan Matteo Darmian, ki je za ženo vzel Francesco Cormanni, s katero sta par že od najstniških let. Poročila sta se v Leganu, nedaleč od Milana, poroka pa je bila milo rečeno italijansko razkošna.