Hitro rastoči izdelovalec hibridnih plovil Greenline, SVP Avio, ki zaposluje že 170 sodelavcev v Škofji Loki in v Zgoši, zaposli tehnologa. Novi sodelavec bo večino časa delal na Zgoši, od kandidatov, ki želijo delati v globalnem podjetju, specializiranem za izdelavo bark Greenline, naj ima ob dokončani V. stopnji tehnične smeri najmanj dve leti delovnih izkušenj na podobnem delovnem mestu, obvlada programe Auro CAD in MS Office, angleščino in je zainteresiran za dolgoročno zaposlitev. Prijave sprejemajo na hr@svpyachts.com.

Naloge izbranega tehnologa bodo ob tesnem sodelovanju s kontruktorji, proizvodnjo in nabavniki, pripravljanje operativnih proizvodnih načrtov ob upoštevanju proizvodnih zmogljivosti in rokov naročnikov ter določanje tehnoloških postopkov z ovrednotenim časom. Sicer pa v podjetju ves čas potrebujejo več laminarjev, mehanike in mizarje.

V svojo sredino pa želi SVP Avio, ki ga vodi Žiga Petač (na sliki) sprejeti tudi čim več mizarjev in mehanikov, ki so iskali prve zaposlitve. Svoje bodoče kadre iščejo tudi preko dobrega sodelovanja z Šolskim centrom Škofja Loka. Podjetje, ki odločno kaže značilnosti gazele, vabi v svoje vrste dijake, ki so v tem šolskem letu zaključili izobraževanje, prav tako pa v podjetje vabijo dijake nižjih letnikov, saj jim želijo zagotoviti prakso in počitniško delo ter tako čim prej ustvariti pogoje za njihovo morebitno kasnejšo zaposlitev v SVP Avio.