Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo se je po osvojitvi evropskega naslova z Realom iz Madrida znašel v primežu obtožb španskih oblasti, ki mu očitajo utajo davkov. Ronaldo naj bi po navedbah španskega tožilstva med letoma 2011 in 2014 v davčne oaze skril 14,7 milijona evrov, zaradi česar ga čaka sodni proces. Njegov največji tekmec Lionel Messi je bil pred letom dni že obsojen na pogojni zapor, saj so mu dokazali, da je utajil za dobre 4 milijone evrov davkov.

Najbolje plačani športnik na svetu s 93 milijoni evrov letnega zaslužka je že zanikal vpletenost v davčni škandal, portugalski mediji pa so preusmerili pozornost s serijo člankov o Ronaldovem odhodu iz Reala. Po navedbah časopisa A Bola je kapetan portugalske reprezentance že sporočil vodstvu kluba, da želi zaradi prevelikega razočaranja nad španskimi oblastmi zapustiti Madrid še pred iztekom pogodbe. Evropski mediji so Ronalda povezali tudi z vrnitvijo v Manchester United, s katerim je pred prestopom v Real prvič slavil v finalu lige prvakov.

Predsednik Reala Florentino Perez je v odmevnem televizijskem intervjuju povedal, da Ronaldo ne bo zapustil Madrida. Njegova cena je milijarda evrov. »Ronaldo ni kot melona, da bi si ga lahko podajali. Nazadnje sva govorila v Cardiffu po zmagi v finalu lige prvakov. Z nobeno besedo mi ni omenil, da bi rad zapustil naš klub. Prepričan sem, da bo dokazal svojo nedolžnost, mediji pa so zgodbo preveč napihnili. Poročanje novinarjev je prizadelo tudi mene, čeprav nisem vpleten. Ronaldo je naš najboljši igralec, zato smo navdušeni nad njim,« je govoril Florentino Perez, ki je v ponedeljek podaljšal predsedniški mandat. Kot je povedal, se bo po koncu pokala konfederacij srečal z Ronaldom in se pogovoril o njegovi prihodnosti.

Perez je kot predsednik Reala zapravil že več kot 1,3 milijarde evrov za okrepitve, moštvo pa je v njegovem obdobju osvojilo devetnajst lovorik. Perez je po številu naslovov drugi najuspešnejši predsednik kraljevega kluba, z 31 lovorikami še vedno vodi legenda Reala Santiago Bernabeu.