Živahno dogajanje v sklopu Festivala urbane kulture Slovenija, ki bo 30. junija in 1. julija potekal na desetih odrih, razporejenih po ljubljanskih ulicah in v tivolskem parku, bodo začinili tudi snovalci prav posebnega kulinaričnega dogodka. Kuharski mojstri bodo v času dvodnevnega mednarodnega festivala svoje profesionalne kuhinje in opremo zamenjali za posebne tovornjake (food truck), ki so v tujini že stalnica in v katerih običajno strežejo na hitro pripravljeno ulično hrano.

Tovornjački prvega The Slovenia food truck dogodka bodo 30. junija in 1. julija parkirani na Kongresnem trgu in v parku Zvezda, v njih pa bodo spretni kuharji pripravljali mesne in morske specialitete, vegetarijansko in vegansko kulinariko ter sladke priboljške. Na račun bodo prišli tudi tisti, obljubljajo organizatorji, ki prisegajo na tipične slovenske jedi, pripravljene in postrežene na sodoben način.

»Kongresni trg bo za dva dni postal oder okusov na drugačen način, kulinarično doživetje pa bo obogatila glasba sodobnih trendov v kulturi. Sodobnemu obiskovalcu bo pisano na kožo dinamično doživetje raznolike urbane ponudbe z ohranjanjem tradicije in kulinarične dediščine,« na dvodnevno kulinarično razvajanje vabijo organizatorji in dodajajo, da se bodo na enem kraju zbrali »vsi slovenski ponudniki hrane na kolesih in ponudili gurmansko izkušnjo urbane kulture v uličnem stilu«.

Obiskovalci bodo ob prihodu na prizorišče prejeli prepustnico, na katero bodo lahko naložili poljubni znesek, v enaki protivrednosti pa bodo nato prejeli bonus za degustacijo hrane.

Kulinarično obarvano dogajanje se bo zadnjo junijsko soboto začelo ob 14. uri, tovornjački pa bodo s prizorišča odpeljali naslednji dan ob 23. uri.