Europa Donna Slovenija je minuli četrtek s slavnostno prireditvijo v prostorih Muzeja novejše zgodovine v Ljubljani zaznamovala 20 let delovanja združenja v Sloveniji. V krogu aktivnih članic, zdravnikov, dolgoletnih prijateljev in podpornikov ter predstavnikov sponzorjev, ki jih podpirajo pri ozaveščanju o raku dojk, so proslavili uspešne projekte in razmišljali tudi o letih, ki prihajajo.

Podporo je združenju s prisotnostjo izrazila ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, gostili so tudi podžupana občine Slovenska Bistrica Stanislava Mlakarja s soprogo, ki v lokalnem okolju izdatno podpira delovanje Europe Donne.

Skozi večer je združbo popeljal dramski igralec Klemen Janežič, ki je povezal glasbene točke Nuše in Izzya, plesalk in kratke videe v prijeten večer. Predsednica Europe Donne Tanja Španić je, potem ko je aprila prevzela vodstvo Europe Donne, spregovorila o svoji izkušnji, ki jo je pripeljala v združenje, in o načrtih za prihodnost. Ob koncu kratkega programa so pripravili še presenečenje za dolgoletno predsednico Mojco Senčar, s šopkom rož jo je razveselil vnuk Brin.

Večer se je nadaljeval ob prijetnem druženju ob pogostitvi. Udeleženci so prejeli zbornik 20 let združenja Europa Donna Slovenija, ki so ga pripravili za to priložnost. V zborniku so pogledali nazaj in se spomnili nekaterih odmevnih aktivnosti, ki so bogatile delovanje združenja, ter pogledali naprej k izzivom, ki združenje Europa Donna čakajo v prihodnosti, so sporočili. lo