Začelo se je sanjsko, končalo bridko. Slovenska ženska košarkarska reprezentanca se po skupinskem delu poslavlja od evropskega prvenstva, potem ko je na odločilni tretji tekmi proti evropskim prvakinjam iz Srbije v prvi četrtini prikazala odlično igro, nato pa padla in visoko izgubila. Kljub temu je zasedba selektorja Damirja Grgića v krstnem nastopu na velikih tekmovanjih pustila dober vtis in dobila potrditev, da se med 16 najboljšimi reprezentancami v Evropi ni znašla naključno.

Slovenske košarkarice so v tekmo proti Srbiji krenile odločno, saj so vedele, da branilke naslova po porazih proti Grčiji in Franciji psihično niso v najboljšem položaju. Uvodni juriš se je izkazal za zadetek v polno. Nika Barič in soigralke so namreč letele po parketu in zadevale kot za stavo, na drugi strani pa z agresivnim pristopom in stalnim menjanjem obrambne postavitve Srbkinje spravljale v obup. Po prvi četrtini je bilo na semaforju plus devet za Slovenijo, sodeč po razmerah pa bi se dalo sklepati, da bo Srbija doživela še tretji poraz in končala tekmovanje. A ni bilo tako. Po strelsko odličnih uvodnih desetih minutah se je slovenski izbrani vrsti v napadu zaustavilo, vrstiti so se začele napake, prednost pa kopneti. Srbija je začela kontrolirati potek dogajanja, v zadnjih desetih minutah pa je Slovenke, ki so v prvi četrtini izgubile le dve žogi, v preostanku tekme pa 16, dokončno razbila in se veselila uvrstitve v repasaž za četrtfinale.

»Do začetka tekme nismo vedeli, kakšna bo situacija s Sandro Piršić. Tik pred začetkom tekme je dejala, da zaradi bolečin ne more nastopiti. Tako smo pod košema ostali še z manjšo rotacijo. A ne glede na to moram čestitati Srbiji, ki je bila tokrat boljša in je imela več razpoloženih igralk. Čestitati pa moram tudi svojim igralkam. Igrale so zelo pogumno. Dobili smo tisto, po kar smo prišli, to je zmaga proti Grčiji. A se je na koncu razpletlo tako, da smo v krogu izpadli. Ne glede na vse pa sem ponosen na svoja dekleta,« je po izpadu z evropskega prvenstva povedal selektor Damir Grgić.