Namero, da vstopi v predsedniško tekmo, bo Andrej Rozman – Roza uradno napovedal v sredo na novinarski konferenci. Kot je zapisal v vabilu, mu ne preostane drugega, saj »v nasprotnem primeru nihče od kandidatov ne bo zastopal interesov, ki niso zgolj moji«.

V svojih delih se Roza sicer večkrat dotakne družbeno-aktualnega dogajanja, tako je na njegovi spletni strani moč med drugim prebrati manifest za kulturizacijo osnovnih šol in njegovo »veroizpoved«: »Verjamem, da je v Sloveniji možen ničodstoten davek na vse proizvode, ki širijo temelj slovenske države, slovenski jezik. Verjamem pa tudi, da sta na Zemlji možna tako ničodstotna revščina kot tudi ničodstotno onesnaževanje okolja.«

Dominik Kozarič, Damjan Murko, Papster ...

Med tistimi, ki so najavili vstop v tekmo za predsednika republike na letošnjih volitvah se nabirajo bolj ali manj znani obrazi iz sveta estrade. Tako sta po igralcu in aktualnemu kamniškemu županu Marjanu Šarcu ter komiku Papsterju kandidaturo v zadnjih dneh napovedala še Damjan Murko in Dominik Kozarič. V boj za predsedniški stolček pa se bodo podali še aktualni predsednik Borut Pahor, slovenski veleposlanik v Skopju Milan Jazbec, ustanovitelj nestrankarskega raziskovalno-razvojno-eksperimentalnega gibanja (RRD) Milan Robič in predsednik Stranke enakopravnih dežel Jožef Jarh.