Ljubljančanka, ki hodi na jutranje plavanje na Kolezijo, je opozorila, da imajo na kopališču že nekaj časa težave s toplo vodo v prhah. »Pri blagajni se opravičijo zaradi motenega dotoka tople vode; ko sem vprašala, kaj to pomeni, so rekli, da se trudijo odpraviti napako. Voda menda enkrat teče iz ene prhe topla, drugič iz druge, nikoli iz vseh,« je povedala Ljubljančanka.

V javnem zavodu Šport Ljubljana so potrdili, da imajo »tehnične težave z nenadzorovano temperaturo vode v tuših. Voda je izmenjujoče mrzla, topla, včasih tudi vroča«. Pojasnili so, da imajo te težave od konca letošnjega maja. V Športu Ljubljana so zatrdili, da so jih deloma že odpravili, a da bodo težavo dokončno rešili v začetku julija.

»Oceno stroškov še pripravljamo,« so odgovorili na vprašanje, koliko jih bo stala odprava te napake. Razložili so, da je »zaradi apnenca v vodi prišlo do blokiranja nepovratnih ventilov tako na hladni kot na topli strani mešalne baterije. Zaradi nihanja tlaka v vodovodnem sistemu prihaja do nekontroliranega pretakanja tople in hladne vode preko baterije«.

Kot je povedala Ljubljančanka, je sicer voda v bazenu na Koleziji prijetno topla. Na Športu Ljubljana so pojasnili, da ima voda ves čas od maja do oktobra temperaturo 26 stopinj Celzija. Letošnjo kopalno sezono so začeli že 14. maja. V dobrem mesecu so našteli več kot 7000 kopalcev. Največ kopalcev, in sicer 633, je v kolezijskem bazenu zaplavalo 4. junija. To je lepa številka, če upoštevamo, da so v kopalni sezoni v povprečju na dan našteli 276, lani 251, letos pa 264 kopalcev.

Na Koleziji tudi med letošnjimi poletnimi počitnicami pripravljajo tečaje plavanja in druge aktivnosti. Doslej so prejeli več kot 150 prijav za plavalne tečaje za otroke. Za termin začetnega tečaja plavanja bodo starši za enega otroka odšteli 110 evrov, za nadaljevalni pa 200 evrov. Če bodo starši prijavili več otrok, bo cena za vsakega nadaljnjega otroka nekoliko nižja.