Kar pa še vedno ne dosega števila žrtev pri svetovnih serijskih morilcih: Luis Garavito je dokazano ubil 138 ljudi, čeprav so mu očitali, da je žrtev celo več kot 300, v glavnem je šlo za otroke s ceste. Ali Pedro Lopez, »pošast iz Andov«, ki so mu dokazali 110 žrtev, a naj bi jih ubil več kot 300, v glavnem deklic. Ali Daniel Camargo, ki so mu dokazali, da je ubil 72 otrok in žensk, čeprav naj bi bilo njegovih žrtev celo več kot 150. Zanimivo, država, ki velja za deželo serijskih morilcev, ZDA, je šele na osmem mestu: pred Garyjem Ridgwayjem, ki je ubil 49 ljudi, so štirje iz Latinske Amerike, dva iz Sovjetske zveze in Kitajec.

Karl Denke (Nemčija, Poljska) - 30

Denke je bil serijski morilec, ki je svoje žrtve pobijal s sekiro in razkosaval, in sicer približno od leta 1909 do leta 1924. Rodil se je leta 1860 v kraju Münsterberg v Šleziji, v današnji Poljski, leta 1924 pa je v zaporu v istem kraju storil samomor – ko so ga prijeli, se je obesil. Zasačili so ga po tem, ko je nekega moškega napadel s sekiro, pa mu je žrtev ušla. Ko so začeli preiskovati njegovo stanovanje, so našli večje količine konzerviranega človeškega mesa, ki ga je jedel. In pikantna podrobnost: človeško meso je, soljeno, prodajal kot svinjino na tržnici. Drugače pa je šlo za vernega človeka, v cerkvi je igral orgle, in ker je vedno rad priskočil na pomoč, so ga klicali očka Denke. Najmnožičnejši evropski morilec Karl Denke je dokazano ubil 30 ljudi, neuradno pa morilcu in kanibalu pripisujejo več kot 40 žrtev, ki naj bi v glavnem prebivale v njegovi hiši, kjer naj bi jih, če verjamemo nekaterim zapisom, celo malce poredil, preden jih je ubil in pojedel.

Bela Kiss (Madžarska) - 24

Madžarski serijski morilec, rojen leta 1877, naj bi ubil 23 žensk in enega moškega. Trupla so odkrili v velikih sodih na posestvu, kjer je živel, leta 1916, ko je bil v vojski. Ko so ga začeli iskati po avstro-ogrskih enotah, jim je ušel in ga nikoli niso našli. Po različnih informacijah je bil v Romuniji, v Franciji in celo v ZDA. Med preiskavo v njegovem stanovanju so ugotovili, da si je dopisoval s kar 87 ženskami, zelo verjetno zaradi denarja, našli pa so tudi nekaj knjig o načinih zastrupljanja in davljenja.

Fritz Haarmann (Nemčija) - 22

Haarmann (1879–1925), znan kot hannovrski mesar in hannovrski vampir, je bil obtožen, da je ubil in posilil 27 fantov oziroma mladih moških. Ujeli so ga, ko so v preiskavi pri njem našli kri in veliko oblačil, ki so pripadala fantom, katerih kosti so našli v reki. Na spektakularnem sojenju so ugotovili, da je bil Haarmann, sicer mali kriminalec, tudi policijski ovaduh, kar je seveda preiskavo zelo otežilo. Morilcu, ki je svoje žrtve ubijal tako, da jim je odgriznil Adamovo jabolko, so dokazali 22 umorov in ga obsodili na smrt pod giljotino.

Vasile Tcaciuc (Romunija) - 21

»Mesar iz Iasija«, kot so rekli največjemu romunskemu morilcu, rojenemu leta 1900, je bil pravzaprav ropar, ki je pobijal zaradi denarja. Ko je že bil v zaporu, ravno zaradi obtožb o oboroženih ropih in krajah, je okoli njegove hiše začel kopati pes in našel pet človeških teles, med njimi so bili tudi otroci. Njegovo orožje je bila sekira, posebej predelana tako, da mu ni drsela iz rok. Žrtve je ubil in potem razkosal. Umrl je med poskusom pobega z ogleda enega od prizorišč pobojev. Ustrelili so ga policisti.

Yavuz Yapıcıoğlu (Turčija) - 18

Leta 1967 rojenega morilca, posiljevalca in požigalca so dvakrat prijeli, a mu je obakrat uspelo dokazati, da je za svoja dejanja zmanjšano odgovoren. Šele leta 2003, po seriji ubojev in požigov, so ugotovili, da je v celoti odgovoren za svoja dejanja. Sam pravi, da večkrat pada v stanja, ko se ničesar ne spominja. Je pa ubijal, lahko bi rekli, za prazen nič. Nekoč ga je nekdo pozdravil z »Dobro jutro« – tega človeka je ubil in še dva njegova prijatelja. Morilec z izvijačem je ubil 18 ljudi, njegovi sorodniki pa so prepričani, da je številka bliže 40 žrtvam.

Donato Bilancia (Italija) - 17

»Pošast iz Ligurije«, kot so časopisi poimenovali serijskega morilca, ki je pobijal od 1997 do 1998, se je rodil leta 1951 v Potenzi. Gre za človeka, ki je ubijal predvsem prostitutke, med žrtvami pa so se našli tudi črpalkarji in uslužbenci v igralnicah – največkrat je uporabil pištolo. Morilca, hazarderja in občasnega roparja (ubil je devet žensk in osem moških) so ujeli leta 1998 in ga kljub temu, da se je pred leti zdravil v psihiatrični kliniki, 13-krat obsodili na dosmrtno ječo, brez možnosti izpustitve.

José Antonio Rodríguez Vega (Španija) - 16

»El Mataviejas«, po naše morilec starih žensk, se je rodil leta 1957 v Santanderju. Kot pove že ime, se je najraje lotil starejših žensk (najmlajša je imela 61, najstarejša pa 93 let), jih posilil, zadavil in pobral denar. Obstaja še nekaj podatkov o tem, kako kruto se je Vega izživljal nad še živimi in nad njihovimi trupli, a bomo to preskočili. Na sojenju so ugotovili, da gre za preračunljivega psihopata. Obsodili so ga na 440 let zapora. Leta 2002 sta ga v zaporu s šili 113-krat zabodla sojetnika.

Pošast iz Firenc (Italija) - 16

»Pošast iz Firenc« je oseba brez imena in priimka, ki je nikoli niso našli. In kako vedo, da je šlo za istega človeka? V vseh osmih primerih – vedno je ubijal pare – je uporabil isto pištolo in isti nož. Morilec je prvi par ubil leta 1968, nazadnje je moril leta 1985. Vedno je ubijal v Firencah, šestkrat so bile žrtve domačini, enkrat se je spravil na nemška študenta in enkrat na francoska turista. Policija je osumila moža prve ubite ženske in nekaj lokalnih kriminalcev, na koncu pa se je veliko govorilo o satanističnem kultu, ki naj bi naročal umore.

Joachim Kroll (Zahodna Nemčija) - 14

Serijski morilec, pedofil in kanibal se je rodil leta 1933 v Hindenburgu, umrl pa je leta 1991 v zaporu v Rheinbachu, kjer je prestajal dosmrtno zaporno kazen. Ubijati je začel leta 1955, ko mu je umrla mati. Prva žrtev je bila stara 19 let, potem pa je razen v redkih primerih izbiral najmlajše. Zadnja žrtev je imela recimo štiri leta… Očitno povsem moteni Kroll je mladostnike najprej posilil in potem ubil, včasih pa obratno, v mnogih primerih jih je tudi skuhal in pojedel. Na sodišču je izjavil, da je s tem prihranil pri stroških v trgovini.

Zdzisław Marchwicki (Poljska) - 14

Vampir iz Zagłębia (1927–1977) naj bi zahrbtno napadel 21 žensk in jih 14 ubil. Napadi naj bi se dogajali od leta 1964 do leta 1970. Leta 1975 so vampirja in njegovega brata Jana (zaradi sodelovanja so sodili tudi njegovim trem bratom in sestri) obsodili na smrt, ki so jo izvršili leta 1977. V zvezi s procesom ostaja na Poljskem veliko vprašanj še vedno odprtih, saj se zdi, da vseh naštetih umorov ni zagrešil sam. Zanimivo je tudi, da je v zaporu napisal dnevnik z vsemi podrobnostmi in strokovnimi policijskimi izrazi, čeprav skoraj ni znal pisati.