Arzuaga je sodišču pojasnil, kako je pomagal "podeliti" 22 milijonov evrov podkupnine nekdanjemu predsedniku argentinske nogometne zveze in podpredsedniku Mednarodne nogometne zveze Fife Juliu Grondoni. Poleg tega je bilanco uredil tako, da so sredstva ostala na računu nekdaj drugega najmočnejšega moža v nogometu Grondone, s tem pa so jih po njegovi smrti leta 2014 prejeli nasledniki na čelu argentinske nogometne zveze.

Preiskavo o korupciji na najvišji ravni nogometa vodijo ameriške oblasti, državno tožilstvo, ministrstvo za pravosodje, zvezni urad za preiskave FBI in davčna služba IRS, sodelujejo pa tudi Interpol ter številne švicarske oblasti. »Današnje priznanje krivde je nov korak naprej v preiskavi korupcije znotraj Fife, gremo le po poti denarja in odkrivamo nezakonitosti po vsem svetu,« je dejal Richard Weber iz IRS.

Pri Fifi za zdaj Arzuagovega priznanja krivde še niso komentirali. Predsednik Fife Gianni Infantino po nizu škandalov v povezavi s Fifo skuša vrniti ugled svetovnemu nogometu.