Pet tisoč kart za festival, ki se bo letos odvijal med 7. in 11. avgustom, je bilo razprodanih v nekaj urah, kar kaže na to, da punk pri nas in v Evropi še ni izumrl. Največ kart so, podobno kot lani, pokupili Nemci in Avstrijci, medtem ko bo Slovencev okoli 15 odstotkov.

Poleg kalifornijskih punk rock velikanov Offspring in Pennywise z uspešnicami, kot so Pretty Fly (For a White Guy) ter Revolution, bodo irokeze obiskovalcev zamajali še Ignite (Kalifornija, ZDA), keltski punkerji The Real McKenzies (Vancouver, Kanada), Good Riddance (Kalifornija, ZDA) in drugi. Vračajo se tudi Anti Flag (Pennsylvania, ZDA) ter Propaghandi, ki so tolminski oder zamajali že leta 2013 in 2016. Celotni program se nahaja na tej povezavi.

Četudi bi lahko organizatorji kart letošnji za festival prodali vsaj enkrat toliko, kot so jih, so se odločili prodajo ustaviti pri številki pet tisoč, saj je ta zadnja, ki ne zapoveduje varnostne ograje med odrom in obiskovalci. Tako bodo lahko obiskovalci tudi letos izvajali t. i. »stage diving« oziroma skakanje z odra med množico, ki je v punk rock subkulturi tako zelo priljubljeno. Dejanje se, seveda, izvaja na lastno odgovornost, opozarjajo organizatorji. Primerjano bo festival MetalDays na isti lokaciji, le teden prej, obiskalo okoli 12.000 ljubiteljev težkometalne glasbe.

Organizatorji tudi letos poleg glavnega glasbenega programa napovedujejo pester spremljevalni program. Za ljubitelje rolkanja bo na voljo t. i. rampa, obiskovalci pa se bodo lahko okrepčali ter odžejali na več kot 15 stojnicah s hrano in pijačo. Poleg programa velja omeniti še kampiranje v senci med drevjem ter osvežitev v hladni Soči, ki bo zagotovo ohladila še tako razgretega punkerja.